bartleby Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2017 (edytowane) Witajcie. Uprzejmie proszę o pomoc w wyborze laptopa. Wzorując się na ankiecie: 1 Laptop jest dla mnie. Zamierzam go kupić za gotówkę i używać do oglądania filmów, przeglądania sieci i grania w mniej wymagające tytuły. 2 Od razu z Windowsem 3 Matryca 15.6 4 Raczej HDD ze względu na cenę. Poza tym nie zamierzam wystawiać laptopa na wstrząsy i uderzenia. 5 2500 zł to absolutne maksimum, którego nie mogę przekroczyć. 5b Mam nadzieję, że sprzęt będzie mi służył przez lata bez większych problemów. 5c Przymierzam się do zakupu jeszcze w tym roku. Liczę na to, że w listopadzie lub grudniu pojawią się jakieś ciekawe promocje. 6 Nie tyle zależy mi na jakości wykonania, co bezawaryjności (jeśli to zdanie ma sens). Przede wszystkim chciałbym uniknąć wycieczek do serwisu. 7 Matryca raczej matowa, ale nie będę się upierał. 8 Zamierzam go używać przede wszystkim w domu, na biurku. Czasem jakieś podróże, ale z rzadka. 9 Przede wszystkim chcę zainstalować Gwinta. Poza tym może jakieś Simsy lub Cywilizacja. Nic szczególnie obciążającego system. 10 Programy - absolutne minimum. Antywirus i odtwarzacz do filmów. Jakaś platforma do grania typu steam. 11 - 12 Ostatnia Toshiba służyła mi przez 6 lat i jedyne co musiałem zrobić to 2 razy ją przeczyścić. Chciałbym, żeby nowy laptop był równie bezproblemowy. 13 https://www.x-kom.pl/p.....r541uj-dm451t-i3-6006u-4gb-1tb-win10-czerwony.html Myślałem o tym modelu. Słyszałem wiele dobrego o Asusach. Parametry też chyba przyzwoite, biorąc pod uwagę cenę. To chyba wszystko. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie. I z góry przepraszam jeśli umieściłem post nie w tym dziale, co trzeba. Edytowane 17 Października 2017 przez FxJ Cytuj
FxJ Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2017 Cytuj Poza tym nie zamierzam wystawiać laptopa na wstrząsy i uderzenia. Nie musisz się martwić aktualnie sporo modeli już posiada slot M.2 na dodatkowy dysk SSD. Cytuj listopadzie lub grudniu pojawią się jakieś ciekawe promocje. Przed świętami w grudniu to ceny nawet pójdą w górę, zresztą już od dłuższego czasu ceny pamięci RAM i kości GDDR5 idą w górę. Acer Aspire 5 i3-7100U/8GB/500/Win10/940MX FHD - srebrny Acer Aspire 5 i3-7100U/8GB/500/Win10/940MX FHD - czarny Zestawienie Aktualnie najbardziej polecam te Acery ze względu na slot M.2, całkiem pojemną baterię i średniej klasy ale matrycę IPS. Cytuj
bartleby Opublikowano 17 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2017 Dziękuję za odpowiedź. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi