Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1) Student, dorosły, pracujący, 20+

2) Mile widziany Windows 10, mam już klucz do Win7 oraz mogę na uczelni wypytać o DreamSpark'a
3) 15,4" lub 15,6"

4) Najlepiej z SSD, choć nie jest to must-have, na pewno bez SSHD (za dużo złych opinii się naczytałem na ich temat)

5) 3500-4000 zł, ewentualnie może się mieścić w tej cenie podstawka chłodząca

5b) Używać zamierzam kilka lat, max 3. Mam drugi laptop służbowy Dell Latitude E5470

5c) Jak najszybciej, choć z tego co widzę w przyszłym miesiącu jest Black Friday, ale wątpię czy będę na tyle cierpliwy :)

6) Wytrzymałość samych podzespołów jest ważna, obudowa bez większego znaczenia czy z alu czy z plastiku

7) Rozdzielczość 1600/1920, typu matrycy za bardzo nie rozróżniam, powłoka najlepiej matowa, ale błyszcząca też może być, rozważam pracę na zewnętrznym monitorze (BenQ xl2411z DVI + HDMI 144Hz)

8) dom (biurko, stolik) oraz biuro (biurko)

9) Wiedźmin 3, PUBG, CSGO

10) Na studia - IntelliJ (programowanie Java), wirtualna maszyna VMware lub VirtualBox

11) -

12) Słyszałem o lipnej obsłudze gwarancyjnej Lenovo, zaś w drugą stronę w firmie korzysta się z Dell'ów i żadnych problemów z rozpatrywaniem gwarancji, tak jak wyżej pracuję na Dell Latitude E5470 i jest bardzo wygodny w użyciu

13) Ciekawa opcja na promocji z SDD + HDD, lecz nie jestem do końca pewien jak to jest z HP - https://www.x-kom.pl/p.....omen-i5-7300hq-8gb-1tb120ssd-win10-gtx1050.html

14) Czytałem, że jeśli laptop do gier, to koniecznie z dwoma wentylatorami, także warto to uwzględnić w wyborze

Z góry dziękuję wszystkim za pomoc i pozdrawiam Mirko #pdk

Edytowane przez FxJ
Opublikowano (edytowane)

Zauważyłem teraz, że jest jeszcze mocniejsza wersja Omen'a [TUTAJ] z i7-7700HQ za 4299 zł, który łapie się na najwyższy pułap promocji od HP, gdzie zwracają 650 zł. Wychodzi 3649 zł
a w laptopie podanym w poście 3919 zł - (promocyjne) 400zł = 3519 zł, więc myślę że tą mocniejszą wersję się bardziej opłaca.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, miciek napisał:

Zauważyłem teraz, że jest jeszcze mocniejsza wersja Omen'a [TUTAJ] z i7-7700HQ za 4299 zł, który łapie się na najwyższy pułap promocji od HP, gdzie zwracają 650 zł. Wychodzi 3649 zł
a w laptopie podanym w poście 3919 zł - (promocyjne) 400zł = 3519 zł, więc myślę że tą mocniejszą wersję się bardziej opłaca.

I oczywiście 1050ti, dużo bardziej się opłaca

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

O ile jeszcze byś zdobył voucher ...

Ciekawa opcja na promocji z SDD + HDD, lecz nie jestem do końca pewien jak to jest z HP

Najlepiej kupować samodzielnie, też ze względu na wydajność (NVMe) ale i dłuższą gwarancję.

BenQ xl2411z DVI + HDMI 144Hz

Skoro chcesz pod taki podłączać najlepiej z GTX 1050-Ti lub 1060.

zaś w drugą stronę w firmie korzysta się z Dell'ów i żadnych problemów

Tutaj niestety sporo dopłacisz

Lenovo Legion Y520-15 i7-7700HQ/8GB/256/GTX1050 - jako alternatywa dla HP, mają akurat montowa bardzo dobre dyski Samsung PM961 (NVMe) - nie działają SATA AHCI.

Opublikowano
2 minuty temu, FxJ napisał:

O ile jeszcze byś zdobył voucher ...

Tak, dzwoniłem dzisiaj już do HP i przyślą mi go jutro (miał być po 10-20 minutach, ale pomyliłem mój adres mailowy). Także chyba jednak zdecyduję się na tego mocniejszego Omen'a, skoro tak chętnie jest kupowany i polecany, oczywiście z samym HDD.