Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1) Dla dziewczyny

2) Z systemem operacyjnym

3) 15,4"- 15,6” cali wydaje mi się, że będzie dobrze

4) Dysk SSD z tego co wiem jest lepszy dlatego jeżeli jest możliwość niech będzie SSD

5) Cena do 2000zł

6) Używany do przeglądania internetu, muzyki. Nie będzie używany do gier. Używany w domu

Z góry dziękuję.

Opublikowano

ASUS R541UA-DM1406T-8 i3-7100U/8GB/1TB/Win10 Czerwony

ASUS R541UA-DM1405T-8 i3-7100U/8GB/1TB/Win10 Błękitny

ASUS R541UA-DM1287T-8 i3-7100U/8GB/1TB/Win10 Czekoladowy

Mniej więcej w tym przedziale te Asusy z matową matrycą FullHD

Laptopy z procesorami intela 7 generacji mają sprzętowe wsparcie dekodowania H.264, HEVC i VP9, więc śmieszne filmiki na youtuba (też 4K) czy innych portalach będą mniej obciążać procesor i zamiast pod 90% może być 10-15%.

Niech unika laptopów z procesorami 6-tej generacji z 2016 r.

Opublikowano (edytowane)

Tak pomyślałem, czy 2000 zł to nie za dużo za laptopa, który ma być tylko do przeglądania internetu, filmików i jakiejś muzyki czy coś. Jak mówiłem to nie będzie komputer do żadnej gry czy coś. Zgłupiałem już też, którego brać. Asus przekracza budżet o 200zł, a to jednak trochę jest.

To jaki najlepszy z tych trzech?

https://www.x-kom.pl/p.....v310-15-i3-7100u-4gb-128-dvd-rw-win10-fhd.html

lub

https://www.x-kom.pl/p.....ideapad-310-15-i3-6006u-8gb-120-bialy-fhd.html

lub

https://www.x-kom.pl/p.....r541ua-dm1407d-8-i3-7100u-8gb-1tb-dvd-bialy.htm

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

To do przeglądania internetu co jest ważniejsze? SSD czy 8GB?

Acer zaś ma 4GB i nie ma od razu SSD + grafika, która oprócz zintegrowanej nie będzie można powiedzieć wcale używana. Już zgłupiałem, bo raczej chce laptop na który w późniejszym terminie nie będę musiał wydawać jeszcze jakieś pieniądze.

Opublikowano

która oprócz zintegrowanej nie będzie można powiedzieć wcale używana

Nawet nie wiesz że jest wykorzystywana nawet w Chrome i Firefox domyślnie .

bo raczej chce laptop na który w późniejszym terminie nie będę musiał wydawać jeszcze jakieś pieniądze

To się nazywa rozbudowa i uważam za słuszne zainwestować w coś lepszego i móc jeszcze go rozbudować (ulepszyć usprawnić).

Opublikowano

@FxJ 

To do przeglądania internetu i oglądania filmików lepiej będzie jak będzie 8GB czy dysk SSD? Acer ma 500GB to raczej starczy, ale nie wiem czy naprawdę, aż tak ten SSD przyśpiesza przeglądanie internetu?

Opublikowano

Do oglądania filmów wystarczy HDD + 4GB RAM, do oglądania przez internet z włączonym FB i antywirusem filmów 8GB RAM i SSD.

Serio będzie chciała i miała wolne 250zł to sobie dokupi RAM lub SSD, to i tak taniej i znacznie prości niż zmiana matrycy czy całego laptopa.

Opublikowano (edytowane)

Musiałbyś na żywo sobie porównać :wink:

Rozumiem, że zapewne lepiej samemu kupić dysk, ale nie chcę się w to bawić.

Top nie dla ciebie ponoć, jak będzie chciała to ma taką opcję.

Edytowane przez FxJ