Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Student, na firmę

2. Nie - mam własnego Windowsa

3. 17,3", 15,6" waga im mniejsza tym lepiej

4. SSD ~250 GB najlepiej na M.2 + HDD conajmniej 1TB 7200 obr. Ewentalnie dodatkowe miejsce na jeszcze jedno HDD (albo zamiast nagrywarki)

5. około 7000 PLN (+/- 500 PLN). Sam laptop ew. zestaw z podstawką chłodzącą lub torbą/plecakiem

5b. Do skutku :) będzie to mój jedyny komputer

5c. jak najszybciej

6. przede wszystkim cienki/lekki ultrabook

7. 1920, matowy, IPS. Praca na 2 monitorach

8. biuro + dom + uczelnia, raczej w Polsce

9. nie ma dla mnie znaczenia

10. zawodowo :

Visual Studio/ IntelliJ IDEA i inne IDE 

Excel (migracje i porównywanie dużych danych)

SQL Management Studio (tworzenie i wykonywanie widoków i czasochłonnych zapytań)

11. podświetlana klawiatura, złącze stacji dokującej/ możliwość podpięcia replikatora portów, wyjście na te 2 monitory ; )

12. dotychczas miałem komputer stacjonarny, chciałbym coś ultracienkiego/cienkiego ale nic z Apple

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

podobno ta wersja "piszczy"

Cewki ale nie we wszystkich, trzeba przetestować 

https://www.notebookcheck.net/Dell-XPS-15-2017-9560-7300HQ-Full-HD-Notebook-Review.195668.0.html

https://www.notebookcheck.net/Dell-XPS-15-9560-i7-7700HQ-UHD-Laptop-Review.200648.0.html

To 2kg ultrabook (prawie), więc nie jest źle jeśli chodzi o temperaturę pracy, jeśli chcesz obniżyć temperaturę trzeba zrobić undervolting dla porcesora i grafiki.