Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1. Studentka

2. Z win10 w zestawie

3. ~13"-14"

4. SSD/SHDD/HDD

5. Max 4000 brutto, nowe i powystawowe, outlety - bez używanych.

5b. Laptop do pracy codziennej

5c. Zakup jak najszybciej.

6. Jakość wykonania jest ważna, długość pracy na baterii - mniej ważna.

7. Matryca IPS, laptop będzie także używany z monitorami i telewizorem po HDMI, rozdzielczość mile widziane full hd 1920.

8. Laptop głownie używany w domu i na uczelni.

9. 

10. Do nauki i zawodowo AutoCAD, poza tym pakiet Office, przeglądarka, okazyjnie VLC. W przyszłości także ArCADia Termo 3D.

11. 

12. Istotnym jest żeby laptop miał około 13" matrycę i żeby bez problemu obsługiwał AutoCADa. Dobrze by było żeby był także dosyć estetyczny - użytkowany będzie przez młodą dziewczynę. ThinkPad niestety z tego ostatniego powodu odpada.

13. Nie jestem pewny czy do obsługi CADa potrzebna będzie dodatkowa karta graficzna czy też może wystarczy układ zintegrowany.

Edytowane przez cu0
Opublikowano

Tak od siebie napiszę. Sam teraz poszukuję laptopa. Przez rok na studiach używałem acera v3 372 13,3". Nie pchaj się w 13,3" bierz 15,6" (lub 17,3", to już raczej do roboty jak się go nie przenosi co godzinę) ze względu, że skalowanie czcionek nie działa za dobrze w win10 to w autocadzie będzie ci się pracować niekomfortowo. 

Opublikowano

Twój kierunek nie ma darmowych systemów z Microsoft Imagine Premium (Microsoft DreamSpark)?

Istotnym jest żeby laptop miał około 13" matrycę i żeby bez problemu obsługiwał AutoCADa.

Ale co w trybie 2D gdzie tylko wykorzystuje 2 rdzenie czy do 3D i renderowania?

zawodowo AutoCAD

No widzisz chyba nie sprawdzi się procesor 2 rdzeniowy nisko napięciowy U.

Opublikowano (edytowane)

Nie dla mnie laptop ale właśnie się dowiedziałem o tym Sparku, poinformuję zainteresowaną.

Przede wszystkim 2D, 3D z rzadka chyba że do ArCADii.

Edytowane przez FxJ