MaciejB Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2017 (edytowane) Mam zamiar dołożyć drugi dysk o wielkośc 250 GB do Acer Aspire F5-573G mój wybór padł na : Samsung EVO 850 250GB - kości TLC 3D V-NAND, 5 lat gwarancji . Maksymalnie chcę wydać na dysk 400 zł , czy w tym przedziale cenowym znajdę coś lepszego? Edytowane 20 Marca 2019 przez FxJ Cytuj
FxJ Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2017 To w zasadzie maksimum co oferuje SATA AHCI a laptopy z procesorami U nie obsługują praktycznie żadnych pod PCIe NVMe. 1 Cytuj
MaciejB Opublikowano 8 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2017 Czyli można go brać? Cytuj
Włóczykij Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2017 Tak zdecydowanie, bardzo dobry dysk. 1 Cytuj
MaciejB Opublikowano 10 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2017 Zamówiłem ten dysk ale nie nie wiem czy w komplecie jest śruba montażowa , macie informację na ten temat? Cytuj
FxJ Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2017 Najprawdopodobniej nie ma i będziesz musiał poszukać w sklepach żelaznych lub komputerowych. 1 Cytuj
MaciejB Opublikowano 10 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2017 Jeszcze jedno pytanie : Zamierzam zostawić w komputerze dysk HDD na którym jest system , po sklonowaniu partycji na dysk SSD będę miał dwa dyski na których jest system i obydwie partycje będą miały literę dysk "C" co zapewne wywoła konflikt , jak wyjść z tej sytuacji? Cytuj
FxJ Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2017 Nie jest fizycznie możliwe by w systemie były dwa dyski (partycje) które by miały takie samo oznaczenie partycji. Wszystko zależy od tego jaki dysk będzie miał pierwszeństwo w biosie (UEFI). Najlepiej wykonać czystą instalację i pozbyć się zbędnych dodatków instalowanych przez producentów. Cytuj
MaciejB Opublikowano 11 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2017 1 godzinę temu, FxJ napisał: Nie jest fizycznie możliwe by w systemie były dwa dyski (partycje) które by miały takie samo oznaczenie partycji. Wszystko zależy od tego jaki dysk będzie miał pierwszeństwo w biosie (UEFI). Tego się właśnie obawiałem zależy mi na tym aby na oryginalnym dysku układ partycji pozostał nie tknięty by w razie naprawy gwarancyjnej wysłać komputer tylko z dyskiem HD. Czy jest możliwe aby podczas klonowania partycji zmienić literę nowego dysku systemowego i czy wtedy system będzie poprawnie działał? Myślałem też aby ukryć partycję systemową na starym dysku .Czy któryś z moich pomysłów ma prawo bytu? Cytuj
FxJ Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2017 Sformatuj dysk HDD, gwarancja w ogóle nie obejmuje oprogramowania. Cytuj
MaciejB Opublikowano 12 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Października 2017 Niestety z przyczyn niezależnych nie zakupiłem Samsung EVO 850 250 GB , co z dostępnych dysków o pojemności 120GB warto brać pod uwagę? Cytuj
FxJ Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2017 Z tak małej pojemności aktualnie prawie nie ma nic szczególnie dobrego, wiec z tańszych ADATA Ultimate SU800. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi