Grzesiek Opublikowano 6 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2017 Koledzy, potrzebuje pomocy. Marka laptopa jest mi obojętna, niby duży wybór ale jak doszły moje wymagania to nie do końca wiem co wybrać. [1] Tylko nowy laptop do ok. 3200 PLN [2] Najlepiej bez systemu, ewentualnie win 10. [3] Rozmiar matrycy (15,4"- 15,6”) typ powłoki (matowa czy ewentualnie antyrefleksyjna(?)) i typ matrycy (IPS/PLS) [4] Maksymalna waga laptopa i czas pracy na baterii - nie ma jakiegoś ogromnego znaczenia [5] Zastosowanie laptopa: gry i multimedia, internet i praca biurowa, żeby photoshopa itp też udźwignął. [6] Zależy mi na wyższej wydajności procesora i grafiki oraz jakości wykonania. Mobilność, waga - nie. [7] Gry typu Call of Duty, i nowsze. [8] Wymagania specjalne: napęd DVD [9] Zamierzam trochę grać, tak więc dedykowana karta graficzna będzie chyba niezbędna? Czy oprócz GeForce te AMD Radeon są ok ? Cytuj
FxJ Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2017 Cytuj Zamierzam trochę grać, tak więc dedykowana karta graficzna będzie chyba niezbędna? Zdecydowanie. Cytuj Czy oprócz GeForce te AMD Radeon są ok ? Na tą chwilę nie ma jeszcze żadnych wydajnych radeonów mobilnych. Gry - wydajność na kartach graficznych w laptopach - sam sobie porównaj, na tą chwile do grania najlepiej GTX 1050. Cytuj Wymagania specjalne: napęd DVD Ale wiesz że w laptopach do gier (z mocnymi grafikami) nie są montowane nagrywarki ze względu na układ chłodzenia? Zewnętrzną nagrywarkę na USB dostaniesz już poniżej 80zł. Jeśli spróbujesz załatwić sobie voucher od HP, mógłbyś w tej cenie dostać taniej Omen 15 MID-2017 HP OMEN i5-7300HQ/8GB/1TB/Win10 GTX1050 http://laptopmedia.com/review/hp-omen-15-mid-2017-gtx-1060-max-q-review-a-fresh-new-start/https://www.notebookcheck.net/HP-Omen-15-7700HQ-GTX-1060-Max-Q-Full-HD-Laptop-Review.236264.0.html Ewentualnie ze względu na super dysk SSD NVMe ale trochę powyżej progu cenowego Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi