Andżej Opublikowano 1 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2017 (edytowane) 1) Student 2) Mam windowsa z uczelni, więc jakby się udało bez to by było super. Ale z racji tego, że dosyć ciężko znaleźć coś bez systemu niech będzie, że może być też z :) 3) 14,0" / 14,1" 4) SSD M.2 128 GB / 256 GB 5) 4 tysiące to maksimum. Sam laptop, bez żadnych dodatków. 5b) 4-5 lat lub dłużej 5c) W ciągu miesiąca 6) Podświetlana klawiatura będzie bardzo dużym plusem. 7) FHD, IPS/EWV, matowa 8) Studia, dom 9) Nie mam zamiaru na nim grać. 10) Laptop ma służyć głównie do przeglądania internetu, programowania (visual studio), pracy w programach biurowych, sporadycznie do jakichś filmów. Liczę na płynną pracę. Bateria powinna trzymać minimum 4/5 h na jakiejś rozsądnej jasności. 11) - 12) Wygląd nie gra tutaj głównej roli jednak wolałbym wykluczyć Lenovo (Thinkpady - według mnie są okropne / o serwisie laptopów lenovo innych niz thinkpady słyszałem słabe opinie). 13) ASUS ZenBook UX410UA i5-7200U/8GB/256SSD/Win10 - szczerze mówiąc pierwszy model jaki wpadł mi w oko. Czytając opinie główne minusy to słaba klawiatura i głośne chłodzenie. Dell Vostro 5468 i5-7200U/8GB/256/10Pro FHD - tutaj na plus dłuzsza gwarancja. Obawiam się trochę wyświetlacza. Z chęcią poczytam opinię o wyżej wymienionych laptopach, który będzie rozsądniejszym wyborem na kilka lat / przeczytam inne propozycje laptopów Edytowane 1 Października 2017 przez GlobalForumAdmin Cytuj
FxJ Opublikowano 1 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2017 Cytuj Thinkpady - według mnie są okropne Lenovo ThinkPad L470 ale za to jak się na nich pisze wygodnie (o ile umiesz korzystać z trackpointa) no i znacznie lepsze chłodzenie (cichsze) + możliwość wsadzenia modemu WWAN (LTE). Cytuj Dell Vostro 5468 - tutaj na plus dłuższa gwarancja. Obawiam się trochę wyświetlacza. Matryca TN więc odpowiednio słabsze kolory i kąty - model biznesowy. Cytuj ZenBook UX410UA ... główne minusy to słaba klawiatura i głośne chłodzenie. Za to cała klapa górna i dolna z jednego kawałka aluminium i świetne matryce IPS - możesz spróbować regulować ilość RPM przez jakiś software, puki nie wydadzą jakiegoś sensownego biosu. 1 Cytuj
Andżej Opublikowano 1 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Października 2017 Jak nie przywiązuje szczególnej uwagi do wyglądu i byłbym w stanie zaakceptować pewnie 99% laptopów to thinkpady znajdują się w tym 1% :P Wiadomo, że czasem trzeba iść na ustępstwa. Na razie chyba zostanę przy asusie, della odrzucam w takim razie i będę rozmyślał o tym thinkpadzie. Mam jeszcze pytanie co do tego co będzie po zakończeniu gwarancji. Czy w przypadku zenbooka np. wymiana baterii (o ile to w ogóle możliwe) będzie dużym problemem? Nie chciałbym zostać po 2 latach z kawałkiem aluminium. Cytuj
FxJ Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2017 Cytuj Czy w przypadku zenbooka np. wymiana baterii (o ile to w ogóle możliwe) będzie dużym problemem? Tak jest możliwa, to że jest zabudowana nie znaczy wcale że jest niewymienna, to jest ultrabook. http://laptopmedia.com/review/asus-zenbook-ux410uq-review-zenbooks-speciality-power-portability-reasonable-pricing/ Tutaj masz wykręconą. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi