logaster Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2017 (edytowane) Witam, Potrzebuję monitora który będzie dobry do grania na ps4 pro, oraz do pracy na dokumentach i do okazyjnego oglądania filmów (zakładam ekran IPS) Wymagania fizyczne to : 24 cale, 16:9 port hdmi (do podłączenia ps4), wyjście audio (niekoniecznie, ale miłoby było móc podłączyć słuchawki do monitora, a nie kombinować z podłączeniem do konsoli), jakieś wejście analogowe (dvi lub dsub, mój komputer nie ma innych wyjść), technologie oszczędzające oczy (nie wiem jak to działa ale skoro jest to chciałbym mieć, spędzam naprawdę dużo czasu patrząc się w ekran) Mój obecny monitor to Samsung SyncMaster 2243bw. Budżet jak wspominałem, 600 zł Mój faworyt póki co to : LG 24MP58VQ-P Edytowane 29 Września 2017 przez FxJ Cytuj
Włóczykij Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2017 Cytuj jakieś wejście analogowe - dvi lub dsub DVI jest cyfrowe i dla monitorów nawet lepsze niż HDMI które jest lepszym złączem do monitorów. Do 600zł z wyjściem słuchawkowym: LG 24MP59G-P iiyama X2483HSU AOC I2475PXJ Cytuj
Tamagotchi Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2017 iiyame w tej cenie najlepiej kup. Cytuj
logaster Opublikowano 29 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2017 Bardzo spodobały mi się opinie o iyamie. Jednak z tego co zauważyłem chwalą matrycę AMVA+ a nie AMVA, a to ją posiada ten monitor. Piszę żeby się upewnić że to matrycę AMVA polecasz i chyba ją kupuję :) Cytuj
FxJ Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2017 Kwestia typu AMVA/+ (VA) mają lepszą czerń ale gorsze "kolory" - kwestia indywidualnych preferencji. Cytuj
logaster Opublikowano 30 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2017 Dziękuję za pomoc, wybrałem iyame, bo ważniejsza jest dla mnie głęboką czerń :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi