Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Student, na firmę

2. Nie - mam własnego Windowsa

3. 17,3", 15,6 waga najlepiej poniżej 5kg :)

4. SSD ~250 GB najlepiej na M.2 + HDD conajmniej 1TB 7200 obr. Ewentalnie dodatkowe miejsce na jeszcze jedno HDD (albo zamiast nagrywarki)

5. około 7000 PLN (+/- 500 PLN). Sam laptop ew. zestaw z podstawką chłodzącą lub torbą/plecakiem

5b. Do skutku :) będzie to mój jedyny komputer

5c. ak najszybciej

6. byleby obudowa/klawiatura nie trzeszczała podczas użytkowania i nie pękła przy pierwszym lepszym stuknięciu. zależy mi na i7 i gtx 1060

7. 1920, matowy, IPS. Praca na 2 monitorach

8. biuro + dom + uczelnia, raczej w Polsce

9. duże wymagania

10. zawodowo :

Visual Studio/ IntelliJ IDEA i inne IDE 

Excel (migracje i porównywanie dużych danych)

SQL Management Studio (tworzenie i wykonywanie widoków i czasochłonnych zapytań)

11. podświetlana klawiatura, złącze stacji dokującej/ możliwość podpięcia replikatora portów, wyjście na te 2 monitory ; )

12. dotychczas miałem komputer stacjonarny, przychylam się do Hyperbook

13. http://sklep.hyperbook.pl/hyperbook-sl970vr-pa71hp6g-gtx-1060-p-26326.html albo http://sklep.hyperbook.pl/hyperbook-sl503-vr-p651hp6g-gtx-1060-p-26123.html w konfiguracjach jak w załączniku 

hype SL503VR.jpg

hype SL970VR.jpg

Opublikowano (edytowane)

Teoretycznie nie mam nic do MSI, ale jadąc do klienta biznesowego z laptopem w kolorach agresywno tęczowych (chodzi mi o połączenie czerni i czerwieni na obudowie) wygląda to ciut mało profesjonalnie :D muszę tutaj zwrócić uwagę, że właściwie większość czasu będzie miał zastosowanie biznesowo-programistyczne, w mniejszym stopniu gamingowe - ale jednak jak już to z pompą, dlatego gtx1060. 

To czego zapomniałem dopisać : wymagane 16 GB RAM pamięci min. 

BTW te hyperbooki, oprócz słabego odprowadzania ciepła (ale w laptopach z gtx10 to chyba jest we wszystkich w mniejszym lub większym stopniu) to słyszałem że są bardzo spoko + możliwości konfiguracji potem też są super

Edytowane przez FxJ