bury102 Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2017 Witam serdecznie, poszukuję laptopa według poniższych kryteriów. 1) Jestem studentem informatyki. 2) Nie potrzebuję systemu, mam z uczelni. 3) 15 cali 4) Dysk SSD. Najlepiej z miejscem na montaż HDD, ewentualnie oba na raz jeśli zmieści się w budżecie. 5) Kwota orientacyjna 2000zł. Zastanawiam się nad krótko używanymi / outletami, ale mam świadomość że nówka to bezpieczeństwo. 5b) Zamierzam używać go jako podstawowy PC przynajmniej rok-dwa. Chcę kupić tańszy laptop, a w przyszłości mocną stacjonarkę. Później będzie mi służył jako dodatkowy komputer w domu i podróży. 5c) Chciałbym zakupić go w październiku. 6) Zależy mi na znalezieniu złotego środka pomiędzy czasem pracy na baterii oraz wydajności. Jednakże nie zależy mi na każdej minucie - tylko znaczące różnice. 7) Słoneczny pokój, tylko matowa matryca. Zamierzam w przyszłości używać dodatkowego monitora. 8) Najczęściej będzie używany na biurku, czasami wezmę go ze sobą na wykład. 2 razy w miesiącu mam też kilkugodzinne podróże pociągiem. 9) Średnie wymagania. Chciałbym móc bez problemu płynnie pograć w CS GO oraz w starsze gierki. 10) Często używam Photoshopa, różne IDE typu IntelliJ z przeglądarką i muzyką w tle. 11) Brak wymagań specjalnych. 12) Mam słabość do koloru białego, jednakże czarnym też się zadowolę. 13) Brak 14) Brak Cytuj
FxJ Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2017 HP ProBook 650 (G1) - tak by wystarczyło na dysk SSD, nie biały ale srebrny i może szukać nawet z matrycę FullHD. https://www.notebookcheck.pl/Recenzja-HP-ProBook-650.108689.0.html Dlaczego warto kupować dyski SSD do laptopów samodzielnie Oczywiście dysk SSD najlepiej kupić nowy np. Samsung 850 EVO 250GB (5 lat gwarancji) oczywiście jak kupujesz od sklepy pytać o możliwość zakupu bez dysku. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi