Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, poszukuję laptopa według poniższych kryteriów.

1) Jestem studentem informatyki.
2) Nie potrzebuję systemu, mam z uczelni.
3) 15 cali
4) Dysk SSD. Najlepiej z miejscem na montaż HDD, ewentualnie oba na raz jeśli zmieści się w budżecie. 
5) Kwota orientacyjna 2000zł. Zastanawiam się nad krótko używanymi / outletami, ale mam świadomość że nówka to bezpieczeństwo.
5b) Zamierzam używać go jako podstawowy PC przynajmniej rok-dwa. Chcę kupić tańszy laptop, a w przyszłości mocną stacjonarkę. Później będzie mi służył jako dodatkowy komputer w domu i podróży.
5c) Chciałbym zakupić go w październiku.
6) Zależy mi na znalezieniu złotego środka pomiędzy czasem pracy na baterii oraz wydajności. Jednakże nie zależy mi na każdej minucie - tylko znaczące różnice.
7) Słoneczny pokój, tylko matowa matryca. Zamierzam w przyszłości używać dodatkowego monitora.
8) Najczęściej będzie używany na biurku, czasami wezmę go ze sobą na wykład. 2 razy w miesiącu mam też kilkugodzinne podróże pociągiem.
9) Średnie wymagania. Chciałbym móc bez problemu płynnie pograć w CS GO oraz w starsze gierki.
10) Często używam Photoshopa, różne IDE typu IntelliJ z przeglądarką i muzyką w tle.
11) Brak wymagań specjalnych.
12) Mam słabość do koloru białego, jednakże czarnym też się zadowolę.
13) Brak
14) Brak

Opublikowano

HP ProBook 650 (G1) - tak by wystarczyło na dysk SSD, nie biały ale srebrny i może szukać nawet z matrycę FullHD.

https://www.notebookcheck.pl/Recenzja-HP-ProBook-650.108689.0.html

Dlaczego warto kupować dyski SSD do laptopów samodzielnie

Oczywiście dysk SSD najlepiej kupić nowy np. Samsung 850 EVO 250GB (5 lat gwarancji) oczywiście jak kupujesz od sklepy pytać o możliwość zakupu bez dysku.