Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć, poniżej podam parę modeli laptopów - moglibyście przedstawić ich plusy i minusy albo dlaczego warto/nie warto ich kupować?

A może macie jakieś inne fajne maszyny w tym przedziale cenowym? 

Na samym dole jest ankieta :) 

Dream Machines G1050Ti (G1050Ti-15PL17)

Lenovo Legion Y520-15 i5-7300HQ/8GB/1000/Win10X GTX1050

Dell Inspiron 7567 i5-7300HQ/8G/1000/Win10 GTX1050

Acer VX5-591G i5-7300HQ/8GB/1000/Win10 GTX1050

Dell Inspiron 7566 i5-6300HQ/8GB/1000/Win10 GTX960

HP OMEN i5-7300HQ/8GB/1TB/Win10 GTX1050

1) Uczeń technikum kwestia gwarancji obojętnie raczej nie na raty
2) Mam własny system więc jeśli nie będzie on już zainstalowany w laptopie żaden problem. 
3) Rozmiar matrycy nie ma znaczenia - w sumie można podłączyć pod monitor. Klawiatura i touchpad nie mają znaczenia - podłączam własną myszkę i klawiaturę
4) Najlepiej SSD pod system i HDD pod "magazyn danych"
5) Najlepiej nowy - lecz może być też powystawowy (oczywiście nie w jakimś masakrycznym stanie) 
Chce na to przeznaczyć 3000 zł lecz nie jest to kwota maksymalna jakie widełki? Tego nie wiem. Jak znacie jakiegoś dobrego laptopa i będzie poza budżetem - też nad nim pomyślę
5b)Raczej jedyny komputer. Większość czasu spędzam w internacie a tam trudno upchac całego PC :p Zamierzam go używać myślę że do końca technikum (aktualnie 1 klasa) 
5c) Zakupu zamierzam dokonać za od 1 do 3 miesięcy. 
6) Ważniejsze są dla mnie podzespoły niż wykonanie. Przez większość czasu będzie pod niego podłączony monitor a on sam stał gdzieś w rogu :p. Czas pracy na baterii nie musi być długi. 
7) Jak już mówiłem przez większość czasu będzie podpięty do monitora więc matryca ma tu drugorzędne znaczenie. 
8) Tylko w Polsce i raczej ma miejscu. 
9) średnie wymagania
10) Nie pracuje na żadnych programach do obróbki filmów/edytorach graficznych. 
11) HDMI 3x USB (pod myszkę klawiaturę i ewentualnie pod wzmacniacz sygnału WiFi) 
12) Nie mam niecheci do żadnej firmy aczkolwiek lubię Steelseries :) co nie znaczy że laptop musi być z ich komponentów.
13) Przedstawiłem wyżej :) 
14) brak

Edytowane przez FxJ
Opublikowano (edytowane)

Zakupu zamierzam dokonać za od 1 do 3 miesięcy. 

Napisz na 2 tygodnie przed planowanym zakupem, za miesiąc będzie Dell 7577 a za dwa już nowe Asusy i Acery np.

@4LiveTV połączyłem linki w pierwszym wpisie.

Edytowane przez FxJ
  • reaction_title_1 1