Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

szukam laptopa ale myślę, że ankieta będzie zbędna bo mam upatrzony konkretny model i chodzi mi raczej o opinie.

A mianowicie czy ktoś posiada/testował ASUS GL502VS?
Znalazłem fajną okazję z GTX1070 i 16GB i 256SSD (+wolny slot M.2) za 6,2k i się nad nim zastanawiam.

Aktualnie siedzę na piecyku o podobnej specyfikacji i ostatecznie chciałbym się w całości przesiąść na lapka.

Ogólnie miałby to być laptop raczej w 80% stacjonarny, podłączony do monitora. Służyłby mi do 35% gier 45% obróbki foto/video 20% internetu itp.

Jeśli chodzi o gry to raczej mniej wymagające tytuły typu Overwatch, HOTS

Jeśli chodzi o obróbkę to pakiet Adobe: Photoshop, Lightroom, Premiere no i od czasu do czasu Blender 3D

Akurat w budżecie się mieści bo myślałem o wydaniu mniej więcej 6,5k.

Opublikowano

Aktualnie siedzę na piecyku o podobnej specyfikacji i ostatecznie chciałbym się w całości przesiąść na lapka.

Jeśli nie jest ci potrzebny laptop gamingowy to kup sobie ultrabooka do internetu.

45% obróbki foto/video

https://www.notebookcheck.net/Asus-ROG-Strix-GL502VS-Notebook-Review.171567.0.html

83% sRGB, 55% AdobeRGB 1998 - szału nie ma

Będzie ci przeszkadzać bardzo głośne wentylatory?

Opublikowano
Godzinę temu, Tamagotchi napisał:

83% sRGB, 55% AdobeRGB 1998 - szału nie ma

To ktoś w ogóle obrabia fotki na ekranie laptopa? O.o Od tego mam Eizo na biurku. Napisałem zresztą o monitorze w poście.

I tak jak napisałem nie szukam opinii o decyzji o zakupie laptopa tylko opinii o konkretnym laptopie. A do internetu mam mojego ThinkPad'a.

• 1 rok później...
Opublikowano

Świetna sprawa, laptop za 7tys. i nie można kupić zamiennej baterii. Lepiej sobie odpuścić na przyszłość Asusa i kupić Della.

Laptop ma 1,5 roku.

Cena wymiany baterii w serwisie Asus 200zł + koszt baterii ok. 300zł.