4LiveTV Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2017 Polecacie jakiegoś laptopa tak do 3 kafli? Może trochę wyjść za budżet. Fajny wygląd Dobra wydajność 3x USB (2 minimum pod ten 3 chciałem wzmacniacz sygnału jak był słaby xD) SSD (jakieś 100-150GB) dysk fajnie gdyby był razem z HDD (dobrze by było 1TB) a jak będzie sam HDD to trudno (jak będzie dam SSD też spoko ale o wiele większe koszty będa :v) A i ekran minimum 17 cali Cytuj
skalads92 Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2017 Wypełnij ankietę, za 3k nie dostaniesz sensownych 17cali z ssd. Cytuj
4LiveTV Opublikowano 27 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2017 MSI GL72 6QD Ten się zmieści w budżecie. Wizlaem go z zestawienia. Jakie macie doświadczenia/opinie? Cytuj
FxJ Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2017 Cytuj A i ekran minimum 17 cali A nie myślałeś o podłączaniu monitora 24" lub TV? Cytuj Może trochę wyjść za budżet. Jak koniecznie chcesz 17,3" to zdecydowanie bo siedemnastki są o te 4-5 stówek droższe. 1 Cytuj
4LiveTV Opublikowano 27 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2017 1) Uczeń technikum kwestia gwarancji obojętnie raczej nie na raty 2) Mam własny system więc jeśli nie będzie on już zainstalowany w laptopie żaden problem. 3) Rozmiar matrycy nie ma znaczenia - w sumie można podłączyć pod monitor. Klawiatura i touchpad nie mają znaczenia - podłączam własną myszkę i klawiaturę 4) Najlepiej SSD pod system i HDD pod "magazyn danych" 5) Najlepiej nowy - lecz może być też powystawowy (oczywiście nie w jakimś masakrycznym stanie) Chce na to przeznaczyć 3000 zł lecz nie jest to kwota maksymalna jakie widełki? Tego nie wiem. Jak znacie jakiegoś dobrego laptopa i będzie poza budżetem - też nad nim pomyślę 5b)Raczej jedyny komputer. Większość czasu spędzam w internacie a tam trudno upchac całego PC :p Zamierzam go używać myślę że do końca technikum (aktualnie 1 klasa) 5c) Zakupu zamierzam dokonać za od 1 do 3 miesięcy. 6) Ważniejsze są dla mnie podzespoły niż wykonanie. Przez większość czasu będzie pod niego podłączony monitor a on sam stał gdzieś w rogu :p. Czas pracy na baterii nie musi być długi. 7) Jak już mówiłem przez większość czasu będzie podpięty do monitora więc matryca ma tu drugorzędne znaczenie. 8) Tylko w Polsce i raczej ma miejscu. 9) średnie wymagania 10) Nie pracuje na żadnych programach do obróbki filmów/edytorach graficznych. 11) HDMI 3x USB (pod myszkę klawiaturę i ewentualnie pod wzmacniacz sygnału WiFi) 12) Nie mam niecheci do żadnej firmy aczkolwiek lubię Steelseries :) co nie znaczy że laptop musi być z ich komponentów. 13) Nie rozwazalem poważne nad laptopami do tej pory. Jestem otwarty na sugestie :) 14) brak Cytuj
FxJ Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2017 Cytuj 4) Najlepiej SSD pod system i HDD pod "magazyn danych" W tej cenie tylko z dokupieniem dysku SSD M.2 Spróbuj załatwić sobie voucher od HP to te odświeżone Omeny będziesz mieć sporo taniej. HP OMEN i5-7300HQ/8GB/1TB/Win10 GTX1050 HP OMEN i5-7300HQ/8GB/1TB+120SSD/Win10 GTX1050 HP OMEN i7-7700HQ/8GB/1TB GTX1050Ti Cytuj MSI GL72 6QD Z 950M nie warto bo ma słabe chłodzenie dopiero od 960M na GDDR5 można pomyśleć. Ale skoro podłączysz monitor to kupuj 15,6". Cytuj
4LiveTV Opublikowano 27 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2017 Niestety nie mam HP :( ale i tak sobie zobaczę :p Cytuj
Włóczykij Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2017 Nie musisz wystarczy mieć znajomego co ma Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi