Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wejdź na allegro, wpisz "obudowa hp pavilion" i szukaj na zdjęciach numeru seryjnego ? Jako, że to tylko obudowa, a nie cały laptop to numer seryjny i tak nikomu się nie przyda. 

Edytowane przez FxJ
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Promocja dalej trwa.

Przed zakupem skontaktowałam się pod wskazany w poście numer tel. 2 dni po telefonie miałam potwierdzenie, że stary laptop załapał się na promocję.

Laptop kupiony 11.06, parę dni potem wysłałam im fakturę i już mam pieniądze są na koncie. Niestety trzeba się liczyć z około miesięcznym czasem oczekiwania i dokładnym uzupełnianiem dokumentów, ale było warto. 400 zł piechotą nie chodzi ?

Dla zainteresowanych: kupiłam HP Pavilion 15, a dokładnie HP Pavilion 15 i5-8265U/8GB/256/Win10 MX150 IPS Blue (15-cs1013nw/6AY81EA)

Od końca maja ten laptop cały czas oscyluje w kwocie 2999 zł - 3200 zł, więc warto poczekać, bo zawsze wraca co tej ceny 2999 zł (najlepiej dać sobie spokój z kupowaniem w trakcie trwania jakieś super fancy promocji, bo właśnie wtedy jest najdroższy xD) 

Na razie jestem całkiem zadowolona, cieszę się,  że się jednak nie zdecydowałam na ten nudny srebrny kolor. Wbrew pozorom ten niebieski jest bardzo elegancki, choć może paluchy bardziej się odbijają, bywa ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dostałem fakturę z x-kom, ale nie wpisali na niej kodu producenta i numeru seryjnego (mimo, że poprosiłem o to w uwagach). Jest tylko pozycja na fakturze: "Notebook / Laptop 15,6" HP Pavilion 15 ..." (dalej parametry). Taka faktura przejdzie, czy jednak muszę poprosić o korektę?

Opublikowano

Możesz zadzwonić i podpytać z HP.  Nr masz na pierwszej stronie. Z tego co czytałem na forach to ludzie mieli podobnie i przechodziło. Ponoć czasem prosili o przesłanie np. zdjecia opakowania z numerem.

Ale to tylko info z sieci. Tam ludzie różne rzeczy piszą.

P.S. Jaki model kupiłeś?

Opublikowano

Ten dokładnie: HP Pavilion 15 i5-8250U/16GB/480/Win10/IPS MX150 Blue (15-cs0019nw)

Jest w x-komie do końca sierpnia promocja back to school na wybrane produkty i ta wersja z kodem "szkola" wychodzi niby 500zl taniej (2999zl), ale cena bez kodu moim zdaniem jest zawyżona. Są też wersje podstawowe (bez powiększonego SSD i RAMu) w dwóch kolorach (niebieski i złoty) i kosztują 2599zl - w tych 400zl różnicy można rozbudować na własną rękę tak jak sugerował Tamagotchi (za ten dysk ADATA Pro + 2x 8GB RAMu 2666 powinno wyjść niewiele drożej - zależy jeszcze jak się uda sprzedać części fabryczne). Ja przemyślałem sprawę i też między innymi dla wygody poszedłem jednak w gotowca - nawet te wolniejsze części to więcej niż potrzebuję i nie chciało mi się z tym wszystkim bawić (sprzedawanie, wysyłanie, klonowanie partycji recovery - nie mam jak podłączyć dwóch SSD PciE, musiałbym kombinować). W każdym razie to już kwestia indywidualna - jak kto woli ?

Tak ogólnie te laptopy HP,  które się łapią na kod "szkola" wyglądają trochę na czyszczenie magazynu 2018 z i5-8250U - Paviliony z 8265U są tylko w regularnych cenach a według mnie nie warto dopłacać kilka stów do tego procesora (może ktoś ma inne zdanie i się wypowie).

Podsumowując, jeśli uda mi się zwrot z programu HP to wyjdzie mi 2600 za tego lapka - moim zdaniem, świetna cena za taką specyfikację.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, dlaczeto ten laptop jest taki tani? Jedyne 2699zł za coś co przy gorszym procesorze 8 generacji i5 kosztuje dobrze ponad 3000zł.

HP Pavilion 15-bc507nw (7PX26EA)

Matryca? HP po numerze seryjnym podaje że IPS, troche stare porty USB... ale mimo wszystko w srodku i5 9 generacji, duzy dysk SSD, dodatkowa karta graficzna i to nie zwykla MX150..

Brak systemu windows wszystkiego nie tłumaczy, czy cos jeszcze jest nie tak z tym lapkiem?

Mam wygenerowany juz voucher od HP i poszukuje HP Pavilion 15:

- CPU i5 8-generacji

- RAM 16GB

- Dysk SSD M.2 na PCIe 256/512GB

- milo by bylo z dodatkowa grafika przynajmniej MX150

Coś tańszego jest na rynku - HP Pavilion 15-cs1001nw (5MM68EA)

W X-kom zero promocji i raczej drogo.

Opublikowano (edytowane)

Brak systemu operacyjnego - z Windows 10 Home bylby 300-400zl drozszy. Ale jesli nie jest to wystarczajace wytlumaczenie, to u mnie tego laptopa dyskwalifikuje gruba ramka ekranu.

Edytowane przez wagabunda
Opublikowano
Dnia 17.09.2019 o 16:37, Kondzio21 napisał:

Poratuje ktoś numerem seryjnym?

Wystarczy na allegro wpisać "Hp pavilion obudowa" i wyskakują piekne zdjęcia z numerami. Im raczej sie juz i tak nie przyda.

Warto zrobic zrzut zdjecia, zeby mozna było wyslac hp jak beda chcieli. Tu kilka przykladow.

OBUDOWA DOLNA LAPTOP HP PAVILION DV7-2282

Obudowa dolna kadłubek HP PAVILION DV6000 DV6700

Obudowa dolna do HP PAVILION DV6

• reaction_title_1 1
Opublikowano

Siema mam fajny pro tip i pytanie w jednym.

Zacznę od dobrej promocji:
Ten laptop:
HP Pavilion 15 i5-8265/16GB/480+1TB/W10 MX250 (15-cs2009nw)
Z kodem rabatowym ,,studia" tanieje z 3850 do 3300zł
Do tego voucher 400 zł i jego cena to 2900zł, bardzo dobra opcja biznesowa lub dla studenciaków.
Tutaj rodzi się pytanie, bo wziąłem go, już przyszedł i jest świetny. Uzupełniam te dane do programu (voucher) i po wpisaniu ceny oczywiście 3299 zł pokazuje mi, że zwrot będzie wynosić 650 zł ? (nie 400, a 650 lol). No i cieszę się i lecę dalej. Następnie w warunkach programu są określone produkty, które go obejmują i tam pisze
,, Pavilion (360;Gaming)"
Czy to oznacza, że nie zaliczy się on do promocji, że tylko 360 i pavilion gaming? Rok temu w 2018 brałem tego samego paviliona ale w słabszej konfiguracji:
HP Pavilion 15 i5-8250U/16GB/256/W10/IPS MX150 (15-cs0007nw)
I wszystko przebiegło zgodnie z planem. Teraz zaczynam mieć obawy, co o tym sądzicie?

Do kolegi wyżej @Tcep
Nie, laptop musi być NOWY od autoryzowanego sprzedawcy np. x-kom, morele, komputronik
W dodatku załatwiałem laptopa przez internet i panowie z x-komu nie byli w stanie napisać na fakturze numeru seryjnego laptop, bo nie mogli go znać, wysyłane są losowo.
Ale na szczęście kontakt z nimi jest prosty i na messengerze wysłali mi specjalne oświadczenie, że laptop taki i taki został przeze mnie zakupiony dnia tego i tego, a dowodem na to jest faktura o numerze takim i takim.
Jeżeli chce się otrzymać numer na fakturze, to trzeba zakupić laptop osobiście w salonie, jednakże pisali i mówili, że niejednokrotnie wydawali takie oświadczenie i nie było żadnych problemów ?

Opublikowano
Cytat

Następnie w warunkach programu są określone produkty, które go obejmują i tam pisze ,, Pavilion (360;Gaming)"

Masz wymienione przykładowe serie zaliczające się do linii laptopów "Pavilion".

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 5.11.2019 o 15:56, Anonim1996 napisał:

Zamierzam kupić laptopa od HP i chciałbym skorzystać z "out of warranty voucher. "Poratuje ktoś numerem seryjnym pogwarancyjnego HP?

Popatrz na olx, allegro. Ludzie wystawiają pełno zdjęć obudowy, jeżeli nie poproś ich o użyczenie kodu seryjnego. Kwestia maksymalnie godziny pracy.
https://support.hp.com/pl-pl/checkwarranty 
Na tej stronie sprawdzasz zgodność modelu z promocją oraz to czy gwarancja już minęła. 
Powodzonka

• reaction_title_1 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 12.11.2019 o 20:05, fiszu84 napisał:

Witam

Jezeli ja kupilem laptopa hp gaming 3 tygodnie temu to moge starac sie o voucher?

Nie, aby skorzystać z promocji musisz się o nie starać przed kupnem laptopa. Data na fakturze produktu nie może być wcześniejsza niż data przystąpienia do programu. Dopiero po otrzymaniu potwierdzenia mailowego i konsultacji telefonicznej, można zakupić laptop i skorzystać z promocji.

• 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...