Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1) 20 lat student 

2) System windows w cenie

3) Matryca 15,6

4) Dysk hdd z możliwością montażu ssd

5) Kwota wynosi 4200 +/- 100 zł

6) Powinien być sztywny i wytrzymały najlepiej z aluminium. Ważna jest dobra grafika i odpowiedni prosecor, który pociągnie ją.

7) Matryca IPS fhd 1920 z dobrym odwzorowaniem kolorów 

8) W Polsce w domu

9) Wymagania duże, gry takie jak fifa 18 gta V PlayerUnknown’s Battlegrounds na wysokich detalach 

10) Dobre działanie w AutoCad 

11) Matowa matryca, podświetlana klawiatura( mile widziane podswietlanie RGB), wydajne chłodzenie

12) Najlepiej sprzed od Asusa i MSI. To ma być moj pierwszy laptop.

13) Mam na oku dwie opcje lecz niewiem, ktora będzie lepsza

https://www.x-kom.pl/p.....rog-strix-gl553vd-i5-7300-8gb-1tb-win10-gtx1050.html

https://www.x-kom.pl/p.....ge62-apache-pro-i7-6700hq-8gb-1000-win10x-gtx970m.html

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

wytrzymały najlepiej z aluminium

Całe z aluminium to licz nawet że są 2x droższe od twojego budrzetu, w tej cenie jedynie częściowo aluminiowa obudowa np. pulpit roboczy (wokół klawiatury) lub klapa matrycy.

Matryca IPS fhd 1920 z dobrym odwzorowaniem kolorów 

Dobre licz od ok 4500zł w górę

Najlepiej sprzed od Asusa

https://www.purepc.pl/notebooki/asus_rog_strix_nowe_informacje_o_odswiezonych_laptopach

A gdzie się podział punkt 5c?

Dell Inspiron 7577 i5-7300HQ/8G/1000/Win10 GTX1050

Te nowe Dell-e trafią do sklepów w Polsce za miesiąc (ostatnie dni października).

Opublikowano

Przeoczyłem 5c, sprzęt chciałbym zakupić do końca miesiąca, ewentualnie początek października. Caly z aluminium wiadomo, że nie będzie bo to nie ta półka cenowa, ale powinien być w miarę wytrzymały. Della nie biorę pod uwagę, ponieważ widziałem na oczy i matryca nie powala z nóg. Zastanawiałem sie również nad asusuem gl553ve z nieco mocniejszą specyfikacją za 4,5 k zł.

Opublikowano

Della nie biorę pod uwagę, ponieważ widziałem na oczy i matryca nie powala z nóg.

Jak to jest nowy model z IPS-em który wyjdzie za miesiąc, 7567 też miały w ostatnich partiach matrycę IPS ale nie dotarły do Polski.

Możesz spróbować załatwić sobie voucher.

Opublikowano (edytowane)

Acer Aspire 7 + jakiś dysk SSD (warto dołożyć przynajmniej te 120 GB żeby się system zmieścił i kilka ważnych programów co da zauważalny wzrost na wydajności)

generalnie fajny laptopik spełniający większość Twoich oczekiwań, za 3999 zł otrzymujesz aluminiową obudowę, kartę 1050ti (lepszej w tej cenie nie dostaniesz) i 4 rdzeniowy procesor i5 (i7 raczej nie zrobiłoby dużej różnicy), ekran IPS, podświetlana klawiatura (na biało i tylko jeden stopień podświetlenia tzn. świeci się albo nie, ale jest),  co do chłodzenia to z tego co słyszałem daje radę, jakbyś podstawkę dołożył to powinno być ok, 

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
6 minut temu, FxJ napisał:

Jak to jest nowy model z IPS-em który wyjdzie za miesiąc, 7567 też miały w ostatnich partiach matrycę IPS ale nie dotarły do Polski.

Wydziałem tą 7567 i jakoś nie przekonywał mnie. Dobrą opcją jest odnowiony strix gl503, który podałeś wczesniej. Na pierwszy rzut oka widać, że znacznie lepiej wykonany niż gl553. Na pewno lepsze chłodzenie i całe wykonanie, ale nie wiadomo kiedy wejdzie na polski rynek ile bedzie wynosić cena. Kupił bym ale zabardzo czasu nie mam na zwlekanie z zakupem. Z tych, które podawałem który byś polecił?