Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1) student +20
2) obojętne 
3) 15,6
4) mogę sam dołożyć  obojętne 
5) max 4400
5b) sam laptop mieszkam w akademiku brak miejsca na stacjonarke

5c) na dniach 
6) wydajność z aluminiowa obudowa 

7) ips full hd lub wyżej 
8) pokój , uczelnia, dom, może czasem w podróży 
9) czasem jakieś motosport manager, scrap mechanic, itp
10) adobe Ae, sony vegas, silniki gier autocad 2d i 3d
11)  DisplayPort, USB-C mile widziane z th3 , matowa matryca, obudowa aluminiowa, podświetlana klawiatura
12)byle nie lenovo
13)  https://www.x-kom.pl/p.....aspire-7-i5-7300hq-16gb-1000-win10-gtx1050ti.html   ten i kupić do niego dysk ssd 240m2 i później wymienić ten hdd na ssdka co o tym sadzicie? a tego hdd w kieszeń na 3.0  tu jescze rodzi sie pytanie jaki klucz gniazda ( B lub M ) i protokół ( NVMe lub AHCI )  jest w tym laptopie?
14) ten laptop ma klawiatura która jest podświetlana tylko na biało tak?

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

Czyli jednak zmiana na większy 15,6"?

później wymienić ten hdd na ssdka co o tym sadzicie?

Skoro mają slot M.2 na dysk SSD to po co podmieniać jak można zamontować obok?

jaki klucz gniazda ( B lub M ) i protokół ( NVMe lub AHCI )  jest w tym laptopie?

B to już żadne nie mają, obsługuje wszystkie nowe jakie znajdziesz w sklepach, same 2280 z obsługą PCIe NVMe i SATA AHCI.

ma klawiatura która jest podświetlana tylko na biało tak?

Tak białe diody LED - link

Alternatywy z dobrymi matrycami:

MSI GE62 Apache Pro i7-6700HQ/8GB/1000 GTX970M FHD

MSI PE60 7RD i7-7700HQ/8GB/1TB/Win10 GTX1050

Acer VN7-593G i7-7700HQ/8GB/1000/Win10 GTX1050Ti

• reaction_title_1 1
Opublikowano (edytowane)

zmiana na jakiś rok, i jest mi potrzebny na wczoraj wsumie  

nie na m2 i tak kupie a pozniej hdd wyjmę i włożę ssd good-ram Iridium pro 
ten dysk wybrałem https://www.x-kom.pl/p.....crucial-275gb-sata-ssd-mx300-m2-2280.html 

bardziej w niebieski ten biały ale spoko 

rozważę alternatywy ale że ma wyglądać ten laptop nie jak choinka ( oglądałem msi i zostałem ostro skrytykowany przez dziewczynę ze nie będzie używać takiej choinki...)

ale jeśli nie krytykujesz to może jednak ten acer 

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

Acer wydaje się być dobrym wyborem, jest to mocny laptop z metalową obudową, dobrym ekranem w dobrej cenie, a co do dysku:

Dysk: Możliwość montażu dodatkowego dysku M.2 (brak elementów montażowych), 1000 GB SATA 5400 obr.

Generalnie rada ode mnie jest taka że zastanów się czy na pewno potrzebujesz 16 GB RAM, bo tutaj masz ten sam model z 8 GB za 3999zł i te 400 zł mógłbyś od razu włożyć w dysk M.2 - jakbyś dołożył jeszcze kilkanaście / kilkadziesiąt zł to by się 240 GB zmieściło i lepszym rozwiązaniem wydaje mi się kupić laptopa z dwoma dyskami i systemem od razu na SSD a potem dołożenie RAMu niż kupienie laptopa z większą ilością RAMu a potem bawienie się z dyskami, przenoszeniem systemu itp.

• reaction_title_1 1
Opublikowano

oglądałem msi i zostałem ostro skrytykowany przez dziewczynę ze nie będzie używać takiej choinki...

Tam podświetlenie klawiatury jest RGB więc można ustawić wszystkie klawisze na jeden konkretny kolor.

bo tutaj masz ten sam model

Aspire 7 i VN7-593G to kompletnie co innego.

Samsung 850 EVO 250GB - byłby lepszy i ma dłuższą gwarancję.

• reaction_title_1 1
Opublikowano
31 minut temu, k221 napisał:

Generalnie rada ode mnie jest taka że zastanów się czy na pewno potrzebujesz 16 GB RAM, bo tutaj masz ten sam model z 8 GB za 3999zł i

ale wydaje mi się że lepiej kupić pewny dysk taki jak podał @FxJ

bo dobrze by było żeby były identyczne kości ram... to już lepiej kupić razem 16gb
no chyba że wiecie jaki ram tam jest i czy można go dokupić, to wezmę najtańsza wersje i sam dołożę 

Opublikowano

dobrze by było żeby były identyczne kości ram...

Wystarczy ze będę tzw. dedykowane czyli o identycznym parametrach (ale nie koniecznie od tego samego producenta) jak te montowane w danym modelu.