Razdur Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2017 (edytowane) 1)Dla studenta informatyki 2)Nie, system mam zapewniony z uczelni 3)15,6'' Nie musi to być jakiś ultra lekki ale waga też ma znaczenie 4)Wolałbym kupić w zestawie z hdd i samemu zamontować jakiś sprawdzony ssd(sata) 5)Między 2000 a 3000 zł, bez uwzględniania dysku ssd (3000 zł to cena nieprzekraczalna) 5b)Ważne aby wytrzymał 3-4 lata. W domu mam mocny komputer stacjonarny. 5c)Do końca września 6)Tak, zależy mi na tym aby był dobrze wykonany (codzienne wizyty na uczelni w przypadku słabego plastiku szybko się źle kończą). Akumulator powinien pozwolić na pracę przez 4-5h (Głównie programowanie/robienie notatek) 7)FHD Matryca matowa. Nie będzie podpinany do monitora. 8)Będzie używany na uczelni. 9)Bez gier 10)Głównie wykorzystywany będzie do programowania, różne IDE, średniej wielkości projekty(kilka-kilkanaście tyś linii kodu), okazjonalnie stawiana będzie maszyna wirtualna. 11)Z racji tego, że będę dużo na nim pisał, chciałbym, aby klawiatura była wysokiej jakości. 12)Mam wrażenie, że laptopy lenovo są słabo wykonane. (Jak się mylę wyprowadźcie mnie z błędu) 13) https://www.x-kom.pl/p.....r558ua-dm966d-8-i5-7200u-8gb-1tb-dvd.html lub https://www.x-kom.pl/p.....vostro-5568-i5-7200u-8gb-1000-fhd.html 14) Edytowane 20 Września 2017 przez FxJ Cytuj
FxJ Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2017 Cytuj zamontować jakiś sprawdzony ssd(sata) Wtedy ze złączem M.2 (nie SATA 2,5") Cytuj W domu mam mocny komputer stacjonarny. W takim razie bież tego biznesowego Dell Vostro Cytuj
Razdur Opublikowano 20 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2017 (edytowane) A co uważasz o tym pomyśle z dyskiem? Nie potrzebny mi jest SSD+HDD więc przy takiej wymianie miałbym zbędny hdd (ewentualnie wtedy bym go wsadził do stacjonarki). Czy może nie warto się bawić z taką wymianą i kupić od razu z dyskiem SSD? np. Dell SSD M.2 Edytowane 20 Września 2017 przez FxJ Cytuj
FxJ Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2017 Dlaczego warto kupować dyski SSD do laptopów samodzielnie Za 400zł masz Samsunga 850 EVO 250GB z 5-cio letnią gwarancją. Jasne że możesz trochę zaoszczędzić i kupić tylko z SSD fabrycznym lub trochę dopłacić i mieć znacznie lepszy dysk, jak wolisz. Cytuj więc przy takiej wymianie miałbym zbędny hdd Ten laptop ma złącze M.2 wiec nie pozbywasz się dysku HDD - w sensie nie musisz. Cytuj ewentualnie wtedy bym go wsadził do stacjonarki To mozesz zrobić ale musisz go trzymać do końca gwarancji. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi