Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szanowni nieidealni ,

poszukuję projektora budżetowego - do 1k pln byłby idealny.

Cel: szkolenia, wyświetlanie plansz, skanów książek, pdf'ów, czasem jakaś strona internetowa.
Wymagania: do 1k pln.
Oczekiwania: min. XGA (1024x768) mile widziane 720p , 2800-3200 ANsiLumenów, HDMI , kontrast wiadomo w tej cenie będzie lipny 2000-3000 zamiast 15k

Czy TAKI wynalazek będzie bardzo tragiczny i wypali się po roku średniej pracy, czy będzie znośny? Zamierzona praca - kilkanaście/kilkadziesiąt h tygodniowo, z umiarem. Na białym ekranie w pomieszczeniu gdzie można zaciemnić roletami.

Do tej pory pracował taki BENQ
i byłem bardzo zadowolony, ale..... w zakładzie pracy był remont i sezon urlopowy plus zmiana kierownika i.... budowlańce zajumali. : ( nie do odzyskania, jakiegoś specjalnego ubezpieczenia nie było. Muszę sobie znaleźć sprzęt sam.

Co myślicie?

Wiem, że to chińczyk (a który nie jest?) i że na YT są klipy porównujące go z innymi, że te 3200 ansi w sprzęcie za 1k pln można między bajki włożyć (to w końcu ile jest?). Ale 2k ze swojej kieszeni nie będę wykładać, bo w domu nie zrobię użytku z niego - niespecjalnie mam gdzie rzucić obraz plus nikt tak nie ogląda filmów nałogowo aby inwestować w coś tyle.

Co robić? Jak żyć?
1.dołożyć 100k i kupić coś porządnego?
2.usunąć konto? ( ͡° ͜ʖ ͡°) (ale nadal mi potrzebny projektor i rada/sugestia/propozycja)
3.wziąć "niepierdol" ?
4.taktyk ?
:)