Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1) Mężczyzna 24 +

2) Myślę że przestawienie się z Windowsu 7 na 10 nie będzie problemem.

3) 15,6       nie jestem chyba przekonany co do 17,3 ( nigdy nie miałem 17 calowego , ale słyszałem że szybciej się " grzeje " i jest stosunkowo za duży JAk na laptop)

4) Jeżeli nie będzie problemu z dokupieniem SSD i włożeniem ( chodzi o klapę serwisową ) To nie ma problemu że mogę dokupić sobię lepszy dysk samodzielnie

5) Myślę że to z 1000 funtów ( przed 5 000 zł ). Może być coś dodatkowo jak podstawka chłodząca, może lepsza mysz jeżeli była by  w zestawie )

5b) Uważam że kilka lat będę go użyał . Mam innego laptopa procesor i5-3210M i grafika GeForce GT 630M . ( ASUS R500V K55VM)

5c) Do 2 miesięcy max. ( chyba że widział bym że za 3 miesiące wychodzi bardzo dobry laptop w bardzo dobrej cenie { wyjątek })

6) Z Tym pytaniem nie mogę się określić. Nie mogę jednoznacznie powiedzieć że chce brzydkiego laptopa z mocnym sprzętem , ani odwrotnie

7) Trochę nie za bardzo wiem jaka to różnica. Wiem że nie zamierzam kupować dodatkowych części jak monitor czy kilka monitorów )

8) Głównie to DOM , łózko biurko . Jak będzie wygodniej

9) Myślę o graniu Od Miniecrafta , przez Diablo III i CS:GO , Do Crisis 3 i inne nowości które bosko wyglądają z najlepszą grafiką .

10) Na razie żadnych programów , W przyszłości myślę o Autocadzie ale to jeszcze nie jest pewne .

11) Chyba nie mam jakoś większych preferencji i aspektów do tego czego bym chciał.

12) Apple ( tego nie lubię ) , Poprzedni tak jak pisałem Asus R500B K55VM ,   Do preferencji kolorystycznej to chyba nie chciał bym białego .

13) Myślałem o MSI ( Tylko czy mogę dostać laptop lepszy w tej samej cenie tylko innej firmy ? Czy za markę MSI się ( że tak powiem ) dodatkowo płaci .

14) Wszelkie propozycje i uwagi proszę kierować . Napewno wysłucham. Chciałbym podjąć dobry wybór.

WAŻNE . Czy była by opcja kupienia laptopa w Anglii , Czy jest to różnica w cenie ? Że w Angli jest droższa elektronika ? Czy lepiej kupić w Polsce i taniej jest przesyłką?

Edytowane przez Frist93
Opublikowano

2) Myślę że przestawienie się z Windowsu 7 na 10 nie będzie problemem.

Ale czy potrzebujesz systemu w zestawie?

nigdy nie miałem 17 calowego , ale słyszałem że szybciej się " grzeje " i jest stosunkowo za duży JAk na laptop

Się grzeje który? Laptopy 17,3" o tych samych podzespołach co 15,6" zwykle mają nieco niższą maksymalną temperaturę obudowy czy układów, choćby przez większy rozmiar i lepszą cyrkulacje.

chyba że widział bym że za 3 miesiące wychodzi bardzo dobry laptop w bardzo dobrej cenie

Jeśli nawet to nie będzie w dobrej cenie, co najwyżej model który zastępuje będzie na wyprzedaży - bo się pojawił nowy.

inne nowości które bosko wyglądają z najlepszą grafiką

Porównaj sobie wydajność GTX 1050-Ti i GTX 1060.

Czy była by opcja kupienia laptopa w Anglii

W jakim sklepie?

Czy jest to różnica w cenie ? Że w Angli jest droższa elektronika ?

Często tak.

Czy lepiej kupić w Polsce i taniej jest przesyłką?

Sklepy w PL nie wysyłają za granice.

W tej cenie np odświeżone i ulepszone Omeny MID-2017 (nie pomyl ze starymi).

HP OMEN i7-7700HQ/8GB/1TB GTX1050Ti - bez systemu

HP OMEN i7-7700HQ/8GB/1TB/Win10x GTX1050Ti - z systemem

Opublikowano

1. Nie mam możliwości wgrania legalnego oprogramowania.  Prócz jego kupienia.  

2. Z 17 jest też roznica że jest dużo droższa z tymi samymi podzespolami co 15

3.jest różnica w tych kartach. 1060 jest o dużo lepsza .

4.w obojętnie jakim.  Np pcword.  ( I tu nasuwa się pytani3 czy taki laptop nie będzie tańszy w Internecie niż w takim sklepie)

5. Co z cena to bym musiał pierw wybrać model a wtedy to sprawdzić . Bym wiedział czy się dużo różni cenowo.  

Opublikowano

2. Z 17 jest też roznica że jest dużo droższa z tymi samymi podzespolami co 15

To oczywiste.

nasuwa się pytani3 czy taki laptop nie będzie tańszy w Internecie niż w takim sklepie

Każdy sklep sprzedaje drogą internetową - oczywiscie że dużo bardziej opłaca się zamówić przez internet (kwestia możliwości zwrotu).

Lenovo Legion Y720-15 (GTX 1060 6GB GDDR5).