Borek Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2017 (edytowane) 1) laptop będzie dla mężczyzny studiujacego, lat 19 2)system nie jest wymagany 3)15.6", jeśli będę go zabierał gdzieś to albo tramwajem na uczelnie albo autem do domu to waga nie gra specjalnie roli 4) zależy mi na ssd 5) 2000 to ta kwota w teorii która chce wydać, ale mogę dołożyć te 5 stowek max jeśli będzie coś wartego dużo lepszego, więc używany też wchodzi w grę 5b) będę z niego korzystał na uczelni na stancji i w domu rodzinnym, lecz w domu jest jeszcze jedne laptop, Lenovo g50 5c) chciałbym zakupić lub już nawet mieć w dłoniach laptopa do końca miesiąca 6) jakość jest dla mnie ważna, ale nie przekłada tego nad specyfikację, więc aluminium czy coś w tym stylu schodzi na drugi plan względem tego co ma w środku 7) matryca matowa w rozdzielczości fullhd to to czego bym chciał 8) tak jak wspomnialem stancja - uczelnia- dom 9)różnie, na ten moment w moich zainteresowaniach jeśli chodzi o gry było cs:go, lol, wow, chciałbym pograć w bf1 i w fife 18 i NBA 2k18 jak wyjdą te sportowki ale wiem że w tym budżecie może być to niemożliwe 10) z programów to fl studio na ten moment 11)no to matowa matryca tak jak wspomnialem, fajnym bajerem byłaby podświetlana klawiatura, ale to nie obowiązkowe, jak by się trafiło to ok ale jak najlepszą opcją będzie bez tego to się nie przejmę 12) wcześniej właśnie korzystałem z Lenovo g50 ale dysk znów padł, ale nie mam nic do. Firmy Lenovo, tutaj byk chyba mój błąd, jedyne na co bym zwrócił uwagę to kolor, fajnie by było gdyby był czarny ewentualnie srebrny, no ale wiadomo jak będzie jakiś killer w tej cenie w innym kolorze to przeboleje, albo nakleje coś na niego 13) polecono mi coś z 860m na pokładzie żebym poszukał i właśnie jako przykład Lenovo y50-70 że mogę dorwać w takiej cenie więc znalazłem ale tylko to w moich możliwościach http://allegro.pl/laptop-lenovo-y50-70-i5-4200h-8gb-128ssd-gtx860m-i6945266225.html A drugie bez naciągania budżetu to mi polecono to ale nie wiem, może znajdzie się coś lepszego, liczę na to https://www.x-kom.pl/p.....v310-15-i3-7100u-8gb-128-dvd-rw-fhd.html 14) chyba wszystko napisałem, więc jedyne co mogę dodać to fajne by było 8gb Ramu bo chyba 4gb to aktualnie za mało Edytowane 11 Września 2017 przez FxJ Cytuj
FxJ Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2017 Cytuj Lenovo G50 Fatalna seria Unikaj takich sklepów. Cytuj Lenovo y50-70 że mogę dorwać w takiej cenie Możesz tylko pamiętaj że one nie posiadają slotu M.2 ani mSATA a nawet nagrywarki jak byś chciał zastosować HD Caddy a za 500GB dysk słono byś zapłacił. Cytuj 4) zależy mi na ssd Dlaczego warto kupować dyski SSD do laptopów samodzielnie Jeszcze w tej cenie? I to jako jedyny dysk??? Odpada - bez sensu Cytuj bez naciągania budżetu to mi polecono Ale kto i po co miały go polecać, no i gdzie je polecają ? Z nowych też by czasem w coś zagrać te odświeżone Acery: Acer Aspire 5 i3-7100U/4GB/500/Win10 GT940MX FHD Acer Aspire 5 i3-7100U/8GB/500/Win10 GT940MX FHD Cytuj
Borek Opublikowano 12 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2017 Dzięki wielkie za wyczerpującą odpowiedź, czytałem też inne posty i bije się teraz z myślami, czy nie czekać do tych pierwszych 4 rdzeniowych procesorów o których pisałeś w innych tematach, lecz to mocno naciąga mój budżet, jeśli te propozycje do 2500 są najlepsze i nie wytrzymam do wypuszczenia tych nowych albo nie będę miał na to kasy to się zdecyduje na ten drugi laptop, w razie czego może jeszcze się odezwę, pozdrawiam. Cytuj
Tamagotchi Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2017 Te nowe będą od 3 tyś w górę. Cytuj
Borek Opublikowano 14 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Września 2017 Jutro będę dzwonił do HP w sprawie tego vouchera bo może naciągane budżet na tego omena i 1050 itd. To jeszcze mam pytanie w tej cenie z voucherem czyli to chyba jest 3400 albo 3300 nie znajdę nic lepszego prawda? Oraz spytam się do kiedy jest ta promocja, chociaż wątpię że te nowe laptopy nowej generacji będą lepsze w tej kwocie od tego omena, chociaż się na tym nie znam. Cytuj
FxJ Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2017 Dziś jeszcze był ważny, zadzwoń i się dowiedz. Cytuj
Borek Opublikowano 15 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Września 2017 Czy ten Omen to ten sam co na xkom? Chodzi mi czy to ta sama wersja mid2017 wiem że jest droższa ale kupię stąd ponieważ wezmę sobie na raty a tu są 0% i z voucherem wyjdzie mi na plus Cytuj
Tamagotchi Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2017 Ten? Tak wygląda Omen 15 MID-2017. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi