Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Przyszły student i gracz.
2. Win10
3. Co najmniej 15,6"
4. Dysk raczej HDD
5. 3000 PLN
5b. Do 3-letniego użytkowania.
5c. Zamierzam zakupić w przyszłym tygodniu.
6. Oczekuje raczej wydajności.
7. Matryca Full HD.
8. Dom/uczelnia
9. Gry: średnie wymagania - League of Legends, Paladins, CS:GO.
10. Płynność w programach graficznych - PhotoShop, Illustrator, InDesign.
12. 8GB RAM i grafika co najmniej 2 GB, procesor do tej ceny raczej dwurdzeniowy, ale jeśli ktoś by coś znalazł z czterema rdzeniami to jestem up. :D
13. https://www.mediaexpert.pl/laptopy/laptop-acer-f15-573g-nx-gd4ep-012-8-,id-906414

Dodatkowo słyszałem, że jest jakaś promocja na sprzęt HP i można dostać nawet 400 zł zwrotu za zakup, ale nie mam pojęcia jak się za to zabrać. 

Przy okazji chciałem dołączyć pytanie - czy jest ogromna różnica wydajności między procesorami dwu, a czterordzeniowymi w laptopach? Aktualnie korzystam z PC z czterema rdzeniami i nie mam problemów z wydajnością, a nie miałem przyjemności używać jeszcze czegoś dwurdzeniowego, a nie chcę doznać szoku. :D

Opublikowano

Jak jesteś studentem to powinieneś dostać z uczelni, twój kierunek nie ma darmowych systemów z Microsoft Imagine Premium (Microsoft DreamSpark)?

słyszałem, że jest jakaś promocja na sprzęt HP i można dostać nawet 400 zł

https://www.nieidealny.pl/forum/topic/1200-lenovo-vs-asus/?tab=comments#comment-4611

Jeśli by ci się udało wtedy HP OMEN i5-7300HQ/8GB/1TB/Win10 GTX1050

Aktualnie korzystam z PC z czterema rdzeniami i nie mam problemów z wydajnością

To wyłącz sobie dwa rdzenie i obniż częstotliwość taktowania procesora. Tak na szybko oczywiscie że warto cztery rdzenie jak chcesz grac w CS:GO a nie mieć ultrabooka.