Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

1.     Student
2.    System nie wymagany, posiadam dreamspark.

3.    15,6', waga bez znaczenia

4.     HDD
5.    3100

5b.   3-4 lata

5c.   jak najszybciej
6.     wydajność
7.    FULLHD, ips
8.    dom, uczelnia
9.    W miarę możliwości nowe + EU4, CS:GO, Fifa

10.   Matlab, przeglądarki

11.    Matowa matryca koniecznie
12.    Byle nie lenovo
13.   Główny problem polega na tym że byłem już praktycznie zdecydowany na Acer Aspire 5, tego nowego z GeForce mx150, jednak napotkałem się też na wersję w identycznej cenie z GeForce 950M i szczerze nie wiem co lepsze. Według testów karty porównywalne, 150 odstaje pare fpsów w grach, jednak nie wiem jak to ma się przyszłościowo. Proszę o doradzenie, jestem również otwarty na inne propozycje, nie przekraczające jednak budżetu.

Pozdrawiam.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

Acer Aspire 5, tego nowego z GeForce mx150, jednak napotkałem się też na wersję w identycznej cenie z GeForce 950M

Acer Aspire 5 z MX150 FHD jest oczywiście wydajniejszy od 950M a nawet trochę chłodniejszy bo w znacznie niższym procesie technologicznym jest wyprodukowany.

Ale skoro nie potrzebujesz systemu to w tej cenie dostaniesz laptopy z procesorami czterordzeniowymi i5 HQ a nawet z dobrym dyskiem SSD na złączu M.2 np:

MSI GL62 i5-7300HQ/8GB/1TB GTX960M FHD

Lenovo Ideapad 700-15 i5-6300HQ/8GB/1000 GTX950M + SU800 128GB