troliku Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2017 Jako że na gearbest.com są teraz przeceny zastanawiałem się nad kupnem notebooka od "siajomi". Zastanawia mnie tylko czy warto dopłacić około 140 euro do nowszej wersji. Różnice to procesor i5-7200u 2.5GHz zamiast i5-6200u 2.3GHz i karta graficzna GTX MX150 2GB zamiast GTX 940MX 1GB. Ostatnia róznica to to że droższa wersja posiada dysk SSD M.2 zamiast PCI-E. W droższej wersji jest również skaner linii papilarnych ale na tym mi nie zależy. Cytuj
FxJ Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2017 Xiaomi Notebook Air 13.3 i5-7200U FPR Xiaomi Notebook Air 13.3 i5-6200U http://www.mi.com/mibookair/ Trudne pytanie bo brak sensownego porównania, notebookcheck jeszcze też nie testował odświeżonego modelu. Więc nie ma szczegółowego porównania. Ale porównując choćby samą grafikę i to że 940MX jest stworzony w 28nm procesie technologicznym a MX15 w 16nm i pobiera znacząco mniej energii. Oczywiście musisz przemyśleć koszt dokupienia foli matującej na ekran, krótkiej gwarancji i opłat celnych. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi