Henvos Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2017 Cześć! :) Zwracam się do Was o pomoc w wyborze monitora do komputera. Będzie on wykorzystywany tak naprawdę do wszystkiego, bo gram dość sporo, ale w MMO, nie potrzebuje wysokiego odświeżania, 60 starczy. Kolejno przeglądanie internetu, prace z tekstem, oglądanie seriali, zdjęć, amatorska edycja. Głównie rozważam modele 24'' z FullHD, IPS. Mój budżet to 900. Przeglądając forum, jak i sklepy mam kilka typów z tych najbardziej popularnych: Dell U2414H, LG24MP59G, Samsung LS24F350FHUXEN, AOC i2476Vwm. Różnią sie przeważnie tylko czasem reakcji. Jestem już trochę zdezorientowany. Delle cieszą się ogromem pozytywnych opinii, ale czy do gier to też dobry wybór? (8ms) Jak to wyglada w praktyce? Warto dopłacać do tych droższych modeli? Będę ogromnie wdzięczny za radę, lub podanie innych modeli. Cytuj
FxJ Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2017 Cytuj AOC i24xxxxx Te AOC były dobre jakoś 2 lata temu, niektóre nie miały FlickerFree Cytuj Różnią sie przeważnie tylko czasem reakcji. Patrz na testy ile "bit 6/8/10" ma matryca. Cytuj Warto dopłacać do tych droższych modeli? Zdecydowanie Te są zdecydowaniu godne polecenia: iiyama XUB2492HSU Dell U2414H Dell U2417H Dell U2515H Lenovo L27q-10 Cytuj
Henvos Opublikowano 8 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2017 (edytowane) Super! Dzięki wielkie za wytłumaczenie i podane przykłady. Zastanawiam się miedzy U2414H, a U2417H. Edytowane 8 Września 2017 przez Henvos Cytuj
Tamagotchi Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2017 Najlepsze matryce i już skalibrowane fabrycznie ma Dell. Jak chcesz przyszłościowy to bierz U2515H. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi