Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc, niedawno kupilem nowego omena i ktorys tam z kolei egzemplarz mial matryce z najmniejszymi ulotami swiatla. Myslalem, ze bede w stanie to zaakpcetrowac, bo z komputera jestem generalnie zadowolony, ale zaczyna mnie to z kazdym dniem coraz bardziej wkurwiac, bo wiem gdzie to jest i jak jest lekko przyciemnione pomieszczenie to rzuca sie to w oczy na ciemniejszym tle - nie jestem masochista i nie mowimy o ciemnym pomieszczeniu. Wiem, ze taka przypadlosc matryc IPS, ale czy w tym segmencie cenowym (4600) jest w stanie sie kupic takiego laptopa z i7 7700hq i 1050ti, zeby matryca byla igla, bez ulotow? Bo w sumie jeszcze okres 14 dni nie minal i nie wiem co robic..., szukanie kolejnego z dobra matryca odpada, bo za duzo tego przerzucilem (4 w ciagu msc) i w tym jest najlepiej, ale nie idelanie, bo mam wrazenie, ze poza ulotem swiatla, jest zjawisko srebrzenia w rogach, na wiekszej czesci ekranu.

Opublikowano

Nie po to dalem 4,6k , zeby kartki papieru teraz wtykac. ;) Realnie, sa w tym przedziale lepsze matryce, bez srebrzenia i bleedingu, albo minialnie? U mnie nie ma tregedii, ale wystarczajaco, zbey mnie wkuriwc. Moze byc tez i5 7300hq. 

Opublikowano

No czyli to to srebrzenie czy inna kijowa poswiata, do ciemnego idealnie to daleko brakuje. Efekty zadne, bo nie bylo systemu, wiec sam instalowalem winde i nic takiego nie instalowalem, chyba,ze cos zainstalowalo bez mojej wiedzy. Waszym zdaniem warte reklamacji?