Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

1.    Mężczyzna, student, nie na raty
2.     Może być z systemem windows 10, ale nie musi (mam płytę i serial do win7)
3.   15,6 cali, waga nie ma znaczenia
4.     Wolałbym laptop z HDD z nastawieniem na późniejsze domontowanie SSD
5.     Sam laptop, do 3000zł maks

5b.   5 lat, przez całe studia

5c.  W ciągu kilku najbliższych dni(czym szybciej tym lepiej)
6.     Interesuje mnie raczej lepsza grafika i wydajność, dobrze by też było żeby laptop był solidny
7.     1920 matowa IPS
8.     W mieszkaniu, jak i na uczelni
9.     Gry - duże wymagania: Divinity: Original Sin II, Stellaris, CS:GO, LoL(tu na wysokich ustawieniach, ze stabilnością), XCOM 2,

10.     Oczekuję by działał wydajnie i nie przycinał się przy kilku otworzonych kratach Chrome

11.     Niezbyt, byle miał kilka slotów USB, wejście na słuchawki i opcjonalnie wejście HDMI
12.     Znajomy posiada laptopa od lenovo na którego często się skarży, bardzo zniechęciło mnie to do tej marki
13.     https://www.euro.com.pl/.....aspire-a515-51g-54tz-15-6-intel-core-i5-7200u-8gb-ram-1tb-dysk-gf940mx-grafika-win10.bhtml

Z góry dziękuję za każdą pomoc :)

Edytowane przez FxJ
Opublikowano (edytowane)

mam płytę i serial do win7

Mimo to musisz zainstalować (lub zaktualizować by zdobyć darmowy klucz do 10-tki) Windows 10 bo laptopy wydane w 2017 nie mają wsparcia dla starszych systemów niż 10-tka.

5 lat, przez całe studia

Więc odpuść sobie wszystkie laptopy z procesorami 2 rdzeniowymi U bo już w tym roku nowe modele będą mieć cztery rdzenie. Te Aspire 5 są OK ale już w przyszłym roku będą tańsze o te 400-500zł jak nic.

HP OMEN i5-6300HQ/4GB/1TB/Win10 GTX960M za 3100zł - i rozbudować o kolejną kość RAM (dorwać tanią na OLX) i dysk SSD M.2

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

Znalazłem jak na razie tego omena o outlecie i zamierzam go przetestować przez kolejny tydzień i sprawdzę jak się sprawuje. Jedynie czym się różni od tego MSI to procesor starszy o jedną generację i 4 GB RAMU mniej, a różnica cenowa jest duża.