Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1) Student, gwarka jak najdłuższa bez rat
2) Sprzęt bez OS, mam własną licencję na w10 (beta 8.1 etc.)
3) Matryca najchętniej 15,6' i waga nie ma znaczenia :D
4) SSD najlepiej 240gb. Nie potrzebuję HDD o dużej pojemności z tego względu iż będę używał pamięci zewnętrznej.
5) 3k to cena max, można liczyć do 3200zł o ile będzie w dobrej konfiguracji. Taki budżet to max gdyż muszę dokupić jeszcze peryferia (podkładka, mysz, podkładka pod mysz, torba itd.)
5b) Chciałbym go używać chociaż te 3 lata (studia), drugą jednostkę, ale stacjonarną posiadam w domu.

5c) Zakup mam zamiar dokonać pod koniec września/początek października, tuż przed rozpoczęciem się studii.
6) Co do wykonania to chciałbym by dłonie się nie odbijały na obudowie i by jako tako trzymało się to kupy.
7) Matryca tylko i wyłącznie FHD (1920x1080) i matryca matowa.
8) Najczęściej biurko lub w łóżko i na terenie Polski.
9) Gry w jakie aktualnie grywam to Path of Exile, HotS i WoW więc nie takie wymagające, ale nie zaprzeczam, że lubię pograć w gry AAA więc chociaż te stałe 30fps na średnich  jakby były to będę zadowolony :D
10) Internet i może wordpad :biggrin:
11) Podświetlana klawiatura wydzielona z klawiaturą numeryczną byłaby bardzo na +++, matowa matryca co wspomniałem wyżej też by się bardzo przydała no i obudowa co nie pozostawie na niej śladów dłoni :x
12) Najchętniej kolor czarny obudowy, żadne jasne :D
13) Coś takiego aktualnie chwyciło moje oko: https://www.x-kom.pl/p.....ideapad-700-15-i5-6300hq-8gb-240-gtx950m.html
14) -

Dziękuję za wszelaką pomoc :D 

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

Zakup mam zamiar dokonać pod koniec września/początek października, tuż przed rozpoczęciem się studii.

Najlepiej podbij temat nawet na kilka dni przed planowanym zakupem

SSD najlepiej 240gb

Dlaczego warto kupować dyski SSD do laptopów samodzielnie

Lepiej kup z fabrycznym HDD i dokup SSD M.2

lubię pograć w gry AAA

Gry - wydajność na kartach graficznych w laptopach

MSI GL62 i5-7300HQ/8GB/1TB GTX960M FHD bym ci radził kupić i dokupić dysk SSD M.2 128GB (ok 230-250zł) w najbliższym czasie.

Ewentualnie Legion Y520-15 z fabrycznym dyskiem NVMe Samsung PM961.

Opublikowano

HDD będzie mi zbędne gdyż i tak go nie zapełnię, nawet nie wiem czy uda mi się zapełnić SSD ot nie chcę HDD.

Na laptopa max jaki mogę przeznaczyć to +-3300zł, muszę mieć jeszcze pieniądze na w/w peryferia, niestety.

Opublikowano

nawet nie wiem czy uda mi się zapełnić SSD

GTA 5 ponad 60GB oraz Wiedźmin 3 też.

HDD będzie mi zbędne

Co z tego dysk HDD kosztuje 200zł a lepiej kupować SSD samodzielnie! Przeczytaj co ci podrzucił FxJ! Jak kupować to samodzielnie a niech w sklepie zamontują taki jaki chcesz!