Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1. dla studenta

2. z systemem

3. 15'6

4. bardzo zależy mi na dysku ssd, jeżeli laptop jest bez niego proszę o uwzględnienie w cenie dodatkowego dysku

5. maksymalna kwota 3600

5b. laptop tylko dla mnie, używany tylko przeze mnie oby jak najdłużej 

5c. jak najszybciej nawet dzisiaj mogę złożyć zamowienie

6. jakość wykonania jest istotna, w ostatnim laptopie powylamywaly się zawiasy i plastiki więc zależy mi aby nie było powtórki z rozrywki, modele bez energooszczędnego procesora (bo podobno to syf, najlepiej i5-6300HQ i lepsze) 

7..matowa full hd

8. głównie w domu na biurku ale pewnie też łóżko w razie oglądania jakichś filmow/seriali

9. gry że średnimi wymogami (league of legends, cs:go itp) 

10.

11. matowa matryca, dysk ssd i w miarę dobre głośniki grają duża rolę (głównie ssd i matryca) 

12. kolor czerni/szarosci i odcienie. do tej pory miałem jeden laptop Lenovo lecz nie wspominam za dobrze serwisu (laptop wysyłany był do Niemczech i grom wie gdzie jeszcze, a wymiana dysku zajela im 3 miesiące) 

13. mimo tego jw. rozpatrywane modele przeze mnie to głównie Lenovo i msi

https://www.x-kom.pl/p.....700-15-i5-6300hq-8gb-1000-win10-gtx950m.html

byłem bardzo zainteresowany tym modelem oraz dokupieniem do niego kosci Ramu 4GB oraz dysku ssd: 

https://www.x-kom.pl/p.....omen-i5-6300hq-4gb-1tb-win10-gtx960m.html

poza tym słyszałem że przy dokupieniu dysku ssd do laptopa firma xkom jest wstanie zarówno włożyć dysk jak i przenieść na niego system ktoś wie czy to prawda? 

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
27 minut temu, skopa napisał:

1. dla studenta

2. z systemem

czy uczelnia nie ma czasem możliwości z korzystania z Microsoft Imagine (aka dreamspark) ? sprawdź, bo wtedy windowsa będziesz miał jakby nie patrzeć za darmo :wink2:

zobacz sobie jeszcze msi gv62 albo inne konstrukcje na mx150

Opublikowano

ale pewnie też łóżko w razie oglądania jakichś filmow/seriali

Podstawka, podkładka pod laptopa do łóżka - nie chłodząca

byłem bardzo zainteresowany tym modelem

To model z 960M tych już nie dostaniesz praktycznie, potem zastąpiły je modele z GTX 1050 a ostatnio doczekały się gruntownego odświeżenia modele mid-2017

1. dla studenta

Twój kierunek nie ma darmowych systemów z Microsoft Imagine Premium (Microsoft DreamSpark)?

Jeśli tak to Lenovo Legion Y520-15 z dyskiem Samsung PM961 - jeśli dostaniesz licencje.

Opublikowano

Zależy od budżetu, ktoś chyba wspominał że jak kupujesz np w xkomie laptop plus ssd to ci za darmo "składają", ja jak na razie szukam czegoś z dobrymi bebechami. Dopiero później dokupie ssdka bo go zawsze możesz włożyć, a karty czy procesora już nie zmienisz.

Opublikowano (edytowane)

czy po prostu będzie przedstawiony jakiś nowy laptop?

Po to są targi żeby się pochwalić najnowszymi konstrukcjami

warto od razu się w taki zaopatrzyć czy może dopiero po jakimś czasie

Od razu najlepiej chyba że ci nie starczy to możesz w każdej chwili dokupić.

da się w jakiś sposób później przenieść Windows na ssdka bez utraty plików? 

Klonowanie dysku (youtube) ale najlepiej zrobić czystą instalację

jest duża różnica między GTX 950M 4GB GDDR3 a GTX 960M 4GB GDDR5? 

Gry - wydajność na kartach graficznych w laptopach

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

Sam sobie wybierz dysk jaki chcesz, jak miało by się to odbić na konfiguracji lub lepszym modelu to zawsze olej SSD ten możesz dokupić zawsze ja miesiąc lub dwa i nie ma z tym problemu. A procesora czy grafiki nie zmienisz bo te są w nich wlutowane na stałe.