Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hej ;)
1. Studentka.
2. Z systemem.

3. 15,6”, waga nieistotna.
4. Preferowany SSD.
5. 2500/2600, bez dodatków.

5b. Słabiutki PC w domu, z którego korzysta mama.. także zamierzam używać go jak najdłużej się da :p
5c. W tym tygodniu.
6. Nie ma znaczenia.
7. 1920, powłoka bez znaczenia.

8. Głównie dom biurko - łóżko.
9. Średnie wymagania- League of Legends, The Sims 4, Counter-Strike: GO.

10.  Chyba tylko Office :D
11. Fajnie jakby miał USB 3.0, napęd optyczny i dedykowaną grafikę ;)
12. Brak.
13. Niestety brak :(
14. Brak.

Edytowane przez Miautynka
Opublikowano
4 minuty temu, FxJ napisał:

Twój kierunek nie ma darmowych systemów z Microsoft Imagine Premium (Microsoft DreamSpark)?

Nie :D

6 minut temu, FxJ napisał:

+ dysk SSD - tylko nie ma nagrywarki ale zewnętrzna na USB

Nie będzie nic już z dyskiem SSD wewnątrz i napędem DVD? W sumie napęd mogłabym w ostateczności odpuścić. A z wymianą dysku nie będę miała większych problemów? Podołam? :p

Opublikowano
3 minuty temu, FxJ napisał:

wiec dysk HDD zostaje :wink2:

Czy można w takim razie wyjąć dysk HDD z laptopa a na jego miejsce wstawić SSD? Czy lepiej HDD+SDD?
Zależy mi, żeby karta graficzna była dedykowana, jak się uda to laptop z napędem :p I z systemem.. bo chyba przez nielegalna kopię 7demki tracę gwarancję?

Opublikowano

Czy lepiej HDD+SDD?

SSD na system i programy i najważniejsze pliki a HDD na zdjęcia, filmy/seriale, muzykę.

Zależy mi, żeby karta graficzna była dedykowana

I ma GeForce 940MX 2GB GDDR5

bo chyba przez nielegalna kopię 7demki tracę gwarancję?

Siódemka odpada, tylko i wyłącznie Windows 10 starsze systemy nie maja wsparcia już (sterowniki do chipsetu np.).

Możesz wgrać nawet linuxa i nie stracisz gwarancji bo na oprogramowanie nikt jej nie daje.

• reaction_title_1 1
Opublikowano
15 minut temu, FxJ napisał:

nie stracisz gwarancji bo na oprogramowanie nikt jej nie daje.

No ale chyba jednak lepiej kupić już z oryginalnym systemem, prawda? :D
Czyli w tym tygodniu jedyną, sensowną dla mnie opcją będzie polecony przez Ciebie Acer Aspire? I nic innego już się nie znajdzie? Jeśli poczekam z zakupem do września to raczej nic się nie zmieni w wyborze?

Opublikowano

8GB RAM to standard od kilku lat.

czy rzeczywiście dedykowana grafika jest lepsza od tej zintegrowanej

Zintegrowana jest zawsze w każdym procesorze inaczej laptopy nie mogły by działać zbyt długo na akumulatorze. Dedykowana jest najczęściej do gier używana.

• reaction_title_1 1
Opublikowano
4 minuty temu, FxJ napisał:

Zintegrowana jest zawsze w każdym procesorze

Ups xD Nie znam się, nie miałam pojęcia :D Czyli zostanę przy Acer Aspire 5. Ogromnie dziękuję za pomoc :heart: