Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć wszystkim,
oto moja ankieta:

1) laptop dla przyszłego studenta aplikacji mobilnych i internetowych;
2) z win 10
3) matryca 15,6;  raczej będę z nim jeździć często, wiec dobrze gdyby nie był za ciężki (max 2,5 kg);
4) nie znam się na tym za bardzo, ale chyba SSD można dokupić w każdym momencie. więc nie jest to priorytet; nie zależy mi  na napędzie DVD;
5) początkowa kwota to była 3.000-3.500 ale chyba mam za dużo wymagań. Dobrze, więc gdyby kwota nie przekroczyła 3.800 pln.  (sam laptop, bez dodatków);
5b) laptop na kilka lat. min. 4-5. (nie będzie to jedyny komputer w domu, ale będzie nietykalny, wiec chyba nie ma to związku).

5c) zakup do końca miesiąca.
6) dobrze gdyby nie wyglądał jak cegła, tylko miał jakiś ładny wygląd. czas pracy baterii nie ma dla mnie w ogóle znaczenia. Laptop zawsze będzie podpięty do prądu.
7) Nie znam się w ogóle na tych matrycach. Zdaję się na Was. Lepiej gdyby nie było potrzeby podpinać go do zew. monitora.
8) Praca tylko w domu. Ale przemieszczam się między 3 mieszkaniami, wiec dobrze gdyby nie był za ciężki (pkt. 3).
9) Bardzo miło byłoby pograć w najnowsze produkcje, jak wiedźmin, ale niekoniecznie na najwyższych wymaganiach. Byle by odpalił i działał w miare płynie. Początkowo był to dla mnie jeden z ważniejszych pkt. ale po zastanowieniu nie jest to priorytet.
10) programy: Brackets, Photoshop, Illustrator .  (dopiero nauka)
11) bez większych wymagan. moze podswietlana klawiatura, ale nie jest to konieczne.
12) W tym momencie posiadam jakiegoś przeciętnego Acera.
13) Większość osób poleca mi Acera vx5, który średnio mi się podoba, ale jak Wy nie znjadziecie dla mnie czegoś lepszego to chyba się na niego zdecyduje.  z wyglądu najbardziej przemawia do mnie Lenovo Legion y520, ale ponoć przy Acerze wypada bardzo marnie, wiec powoli rezygnuje z pomysłu o jego zakupie. Dobrze gdyby laptop był czarny, biały i srebrny raczej nie wchodzi w grę.

Z góry, dzięki bardzo za odpowiedzi. 
Czekam co ciekawego wymyślicie.
Pozdrawiam. 

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

Bardzo miło byłoby pograć w najnowsze produkcje, jak wiedźmin, ale niekoniecznie na najwyższych wymaganiach

https://www.notebookcheck.net/The-Witcher-3-Notebook-Benchmarks.143187.0.html

Aspire VX5-591G są naporowe niezłe tylko maja jeden problem, często matryce mają w nim spory "backlight bleeding" czyli uloty światła - nie martw się w wielu droższych (np. HP Omen) też się trafiają źle podświetlone. Więc jak zamawiać to tylko przez internet by mieć czas na sprawdzenie.

laptop dla przyszłego studenta

Twój kierunek nie ma darmowych systemów z Microsoft Imagine Premium (Microsoft DreamSpark)?

http://www.ultrabookreview.com/15610-acer-aspire-7-a715-71g-review/

Acer Aspire 7 i5-7300HQ/8GB/1000/Win10 GTX1050

Acer Aspire 7 i5-7300HQ/8GB/1000/Win10 GTX1050Ti

Są jeszcze te Acery ale do grania koniecznie z podkładką chłodzącą.

Ewentualnie odświeżony "Omen" ale też nie ma super chłodzenia (mimo że naprawde sporo poprawili) bo też jest z modeli o smukłej sylwetce.

Opublikowano (edytowane)

Z tym system to przyznam, że nie wiem. Muszę dopytać jak to wygląda.

A z tych dwóch Acerow, ktory wypada lepiej ten vx5 czy aspire 7? 

Edytowane przez agipacz
Opublikowano

Moj kierunek nie oferuje darmowych systemow.

A grafika 3d mnie nie dotyczy.

To chyba wiec za duzy kombajn dla mnie.

Nie chce przeplacic. 

Wystarczy mi wymagane min.

Strasznie ceny skacza do gory po wybraniu lepszej karty graficznej.

• FxJ zmienił(a) tytuł na nauka programowania, tworzenie stron internetowych, gry (3.000-3.500)
Opublikowano

Zdecyduje sie na tego acera aspire 7 plus ew. podkładka.

Duza roznica jest między tym 1050 a 150ti? 

A ktos moze sie jeszcze do tego Lenovo odniesc? W porownaniu z tym acerem aspire 7?

Opublikowano

Mam juz moj laptop.

Chce teraz przeinstalowac ten system. Tylko nie znam sie za bardzo na komputerach, a nie chce czegos na start popsuć.

Wystarczy, ze odpale ten obraz?

A co ze sterownikami?

Opublikowano

Co prawda nie wypowiem się na temat instalacji systemu bo specem nie jestem, ale mam prośbę - czy mógłbyś krótko opisać swoje wrażenia z obcowania z Acerem? Sam przymierzam się do zakupu tego modelu i jestem ciekaw ogólnych odczuć, jakości materiałów, wydajności ;) z góry dzięki!