FxJ Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2017 W nowych biosach wgrali takie dają jak powyżej. 1 Cytuj
mati Opublikowano 8 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2017 (edytowane) 1 godzinę temu, FxJ napisał: W nowych biosach wgrali takie dają jak powyżej. Aha. A jak zainstalować windowsa, w trybie UEFI czy Legacy? Teraz mam ustawione Legacy. Poprzednio jak zainstalowałem w trybie UEFI laptop uruchamiał się w 5s, ale logo lenovo się bugowało, zamiast logo windows było to logo lenovo. A jak mam ustawione Legacy lapop się uruchamia 17s. Edytowane 8 Września 2017 przez mati Cytuj
mati Opublikowano 8 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2017 32 minuty temu, FxJ napisał: UEFI zdecydowanie. Tylko różnica będzie w uruchamianiu komputera? Podczas uruchamiania systemu nie ma loga Windows tylko to logo lenovo i kółeczko buforowania. Teraz mam ustawione na Legacy i wszystko normalnie się uruchamia tylko wolniej. Cytuj
Tamagotchi Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2017 UEFI to nie BIOS więc nie musi mieć takiego samego obrazka, nie świruj i ustaw na UEFI. 1 Cytuj
mati Opublikowano 8 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2017 (edytowane) Raczej nie będę narazie tego zmieniał, nie mam czasu na reinstalację systemu i instalowania wszystkiego od nowa. Różnice tylko odczuje w uruchamianiu laptopa tak? Warto zmienić już teraz czy poczekać do najbliższego czyszczenia kompa (reinstalacji systemu). Edytowane 8 Września 2017 przez mati Cytuj
Tamagotchi Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2017 https://en.wikipedia.org/wiki/Unified_Extensible_Firmware_Interface Daje też trochę więcej opcji, ale to tylko dla zaawansowanych. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi