rothe Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Poszukuje tym razem laptopa/ultrabooka. Budżet dość rozpięty między 3000, a 4000 zł. Z wymagań to: nie większy niż 13 cali 4 GB ramu minimum i5 długi czas pracy na baterii lekki Opcjonalnie, ale mile widziane wbudowany modem 4G/LTE Planowanie użycie to podróży, tak by można było popracować, obejrzeć jakimś filmy itp. Co mi się rzuciło na tą chwilę w oko to: Asus Zenbook Acer Swift 5 Lenovo Yoga To nad czym jeszcze myślę to Apple MacBook Air, byłby dostępny w górnych widełkach. Nie miałem styczności z produktami Apple wcześniej. Jakieś opinie osób, które się przesiadały na taki sprzęt. Warto? Na co zwrócić uwagę. Jak się pracuje z takim komputerem. Jakieś minusy względem Windowsa itp? Cytuj
rothe Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2017 1. Dla dorosłego, zakup na firmę 2. Z systemem Win 10 3. Max 14 cali 4. SSD 5. Nowy 3000 zl do 4000 zl 5b. Drugi laptop. Pierwszy to GL553VE 5c. W ciągu miesiąca. 6. Dobre wykonanie, fajnie jakby aluminium 7. Matowa matryca, 8. Użytkowane w czasie podróży, Polska 9. Gry bez znaczenia 10. Sporadycznie jakaś wirutalizacja 11. 4G/LTE, ale nie koniecznie, mogę sobie inaczej poradzić 12. - 13. Asus Zenbook, Acer Swift, Lenovo Yoga, Apple MacBook Air 14. - Cytuj
FxJ Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Cytuj Sporadycznie jakaś wirutalizacja Do tego bardzo się przydaje więcej niż 8GB RAM, szczególnie że trochę pamięci rezerwuje (współdzieli) grafika zintegrowana. Lenovo ThinkPad L470 (20J5S04300) - tylko ten ma miejsce na modem wewnętrzny WWAN (LTE) i w zasadzie w żadnym innym niż modele biznesowe nie znajdziesz opcji z wbudowanym modemem 3G/4G (lub slotem na niego). ASUS ZenBook UX410UA-GV028T | 16GB RAM - starsza partia (w zasadzie już prawdopodobnie nie dostępna) ASUS ZenBook UX410UA-GV027T | 16GB RAM - nowsza partia Definitywnie masakruje konkurencje przez matrycę (matową) i jakość wykonania a przede wszystkim obsługę do 16GB RAM. ASUS ZenBook UX430UA-GV102T https://www.purepc.pl/notebooki/test_asus_zenbook_ux430uq_jednego_z_najlepszych_ultrabookow Ewentualnie jeszcze lepszy model z tej serii, z jeszcze lepszym wykonaniem ale już znacznie ucierpiało na odchodzeniu - brak możliwości rozbudowy o kolejną kość RAM i zmniejszono ilość portów, wręcz wymagane do niego jest posiadanie stacji dokującej USB-C. Cytuj
rothe Opublikowano 4 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2017 W przypadku UX430UA-GV102T, nie byłem w stanie znaleźć sprzętu, który miałby 16 GB RAM Tutaj UX410UA-GV027T w X-komie zniknęła chwilowo wersja zarówno 8 jak i 16 GB RAM Trudno orzech do zgryzienia z tymi dwoma modelami, jednakże 410 chyba będzie minimalnie bardziej dostępny w 16 GB RAM, więc raczej się będę ku nie mu składał. ThinkPad wydaje mi się już trochę zbyt wysoki. Bardziej już odpowiada mi Asus pod tym względem. W między czasie mogę się jeszcze czymś zainteresować? Cytuj
Tamagotchi Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2017 Cytuj ThinkPad wydaje mi się już trochę zbyt wysoki. Ale za to przynajmniej cichszy bo ma wentylacje. Cytuj
FxJ Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2017 http://www.anandtech.com/show/11738/intel-launches-8th-generation-cpus-starting-with-kaby-lake-refresh-for-15w-mobile W ciągu paru tygodni pojawią się pierwsze z Kaby Lake Refresh (8-ma generacja Intel Core na 2018 r.) pierwsze procesory cztero rdzeniowe "U" Pierwsze już trafiły na strony sklepów ale to jedynie "przedsprzedaż". - Dell Inspiron 7570 i5-8250U/16GB/128+1000/Win10 - Dell Inspiron 5379 i7-8550U/16GB/256/Win10 FHD Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi