Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1. Student, na firmę

2. Nie - mam własnego Windowsa

3. 17,3", waga najlepiej poniżej 5kg :)

4. SSD ~250 GB najlepiej na M.2 + HDD conajmnije 1TB 7200 obr. Najlepiej aby było dodatkowe miejsce na jeszcze jedno HDD (albo zamiast nagrywarki)

5. około 6500 PLN, w skrajnościach do 7000. Sam laptop ew. zestaw z podstawką chłodzącą lub torbą/plecakiem

5b. Do skutku :) będzie to mój jedyny komputer

5c. w ciągu 3 msc max

6. byleby obudowa/klawiatura nie trzeszczała podczas użytkowania i nie pękła przy pierwszym lepszym stuknięciu. zależy mi na i7 i gtx 1060

7. 1920, matowy, IPS. Praca na 2 monitorach

8. biuro + dom, raczej w Polsce

9. największe wymagania

10. zawodowo :

• Visual Studio/ IntelliJ IDEA i inne IDE 
  • Excel (migracje i porównywanie dużych danych)
  • SQL Management Studio (tworzenie i wykonywanie widoków i czasochłonnych zapytań)

11. podświetlana klawiatura, złącze stacji dokującej/ możliwość podpięcia replikatora portów

12. dotychczas miałem komputer stacjonarny...

13.

• HYPERBOOK SL703 VR [P670HP6-G] GTX 1060 (konfiguracja w załączniku)
  • ASUS ROG Strix GL502VM -> tutaj wprawdzie matryca 15,6" ale coś podobnego z 17" by było spoko

hype.jpg

Edytowane przez FxJ
przez przypadek zapisałem
Opublikowano

5c. w ciągu 3 msc max

http://www.anandtech.com/show/11738/intel-launches-8th-generation-cpus-starting-with-kaby-lake-refresh-for-15w-mobile

Jak dla mnie zbyt wcześnie napisałeś, w ciągu 2 najbliższych miesięcy jeszcze się sporo modeli pojawi całkiem nowych :wink2: Więc najlepiej napisz nawet na tydzień dwa przed zakupem.

MSI GT72VR Dominator i7-7700HQ/16/1TB GTX1060 w te modele klasy DTR (desktop replacement - te maja najlepsze chłodzenie) bym celował z grafikami wymiennymi w slocie MXM

Opublikowano
1 minutę temu, FxJ napisał:

Jak dla mnie zbyt wcześnie napisałeś, w ciągu 2 najbliższych miesięcy jeszcze się sporo modeli pojawi całkiem nowych :wink2: Więc najlepiej napisz nawet na tydzień dwa przed zakupem.

Problem w tym, że planuję przejście w pracy z etatu na B2B i to może być za miesiąc, ale maksymalnie do 3 : D

Opublikowano

No i wlasnie tak jak pisałem tego nie wiem,  bo jest to trochę niezależnie ode mnie, a uzależnione od pracodawcy. Przejdę na B2B to kupuję lapka. 

W związku z czym możemy przyjąć że kupuję w ciągu miesiąca, a jeśli nie kupię to wrócę z tym tematem ponownie ;)