Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, to znowu ja. Tym razem laptop dla dziewczyny,

1. Dziewczyna, lat 28
2. Windows 10
3. 17"
4. 500GB HDD wystarczy
5a. Cytując dziewczynę "jaki wybierzesz, taki kupię ;P" - osobiście myślę, że tak 2000-2500zł należy przeznaczyć na jakiś lepszy sprzęt
5b. 4-5 lat
5c. W tym miesiącu
6. Wykonanie nieistotne, laptop będzie stał na biurku w domu
7. Nie wiem sam już jaka matryca, ma być najlepsza do filmów (najlepsze odwzorowanie kolorów), FHD
8. Wyłącznie dom
9. Żadne gry
10. Filmy, internet, jakieś prace biurowe
12. Dell, Lenovo, Asus lub Acer
14. Długo zastanawiałem się czy nie lepszy będzie mimo wszystko laptop 15,6", ale stanęło na 17" i takiego szukamy :)

Opublikowano

Laptop do filmów dla dziewczyny za 2-2,5k

Nie wiem sam już jaka matryca, ma być najlepsza do filmów (najlepsze odwzorowanie kolorów), FHD'

... 17"

Ja bym tutaj radził monitor 23"/24" + jakiś laptop z procesorem 15,6" z i3. Na 17,3" to jakieś nieporozumienie, nawet by dostać z matrycą TN FullHD to problem.

• reaction_title_1 1
Opublikowano
19 godzin temu, FxJ napisał:

Laptop do filmów dla dziewczyny za 2-2,5k

Nie wiem sam już jaka matryca, ma być najlepsza do filmów (najlepsze odwzorowanie kolorów), FHD'

... 17"

Ja bym tutaj radził monitor 23"/24" + jakiś laptop z procesorem 15,6" z i3. Na 17,3" to jakieś nieporozumienie, nawet by dostać z matrycą TN FullHD to problem.

W porządku, zmieniamy podejście do tematu. Te 17" będą miały faktycznie zbyt małą wydajność. Szukamy 15,6 + fajny monitor. Zwiększamy budżet do 3000zł.

Opublikowano (edytowane)

Dziękuje @FxJ. Najpierw przetestuję porządnie tego pierwszego Asusa. Jakby ktoś miał jeszcze jakąś ciekawą propozycję, to śmiało. Poleasingowych rzeczy nie chcę.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
1 minutę temu, FxJ napisał:

Oczywiście że nie, telefony sobie bez problemu przecież radzą z nawet większymi od FHD.

Hmmmm, to warto zastanowić się nad propozycją @Tamagotchi, czyli wziąć coś z i3 + lepszy monitor.