Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Hejka. Mam pytanie odnośnie aukcji http://allegro.pl/show_item.php?item=6964229707
zapytałem co nie co i tak mi odpisali

Witam, sprzęt ten jest z Dell Outlet UK. Jest to oficjalny reseller firmy Dell. Wszystkie laptopy i komputery, które są już wyprodukowane / skonfigurowane (nie są zamawiane przez oficjalną stronę Dell.com) mają status DELL OUTLET. Dell Outlet dzieli się na 3 kategorie: Previously Ordered as New (anulowane zamówienia), Certified Refurbished (odnawiane starsze sprzęty) i Scrach & Dent (ryski lub kosmetyczne niedoskonałości). My kupujemy te z pierwszej kategorii, sprzęty wtedy nie wychodzą do klienta, są z niezrealizowanych zamówień, jakieś stock`i magazynowe, poprzednie modele rocznikowe, itp... Laptopy i komputery mają klawiatury qwerty UK, oraz rozpoczętą gwarancję (na każdej aukcji określona data) z opcją przedłużenia jej w Dellu. Przedłużenie gwarancji robi klient końcowy, w Dellu, po wycenie Della na podstawie numeru Service Tag. System operacyjny i zasilanie jest polskie. Gwarancja jest polska, realizowana telefonicznie, do skutku (laptop nie podlega wymianie po 3 naprawach), na podstawie numeru Service Tag.

Podsumowując :
laptopy i komputery kupione u Nas, są w cenach od 20%, do nawet 55% tańsze niż w oficjalnej dystrybucji, ale:
mają klawiatury qwerty UK;
rozpoczęte i konkretnie określone gwarancje (nie od dnia zakupu i nie 24 miesiące);-
naprawa sprzętu prze firmę Dell jest do tzw. skutku (nie ma wymiany czy zwrotu towaru, bo jest to OUTLET);
można we własnym zakresie wymienić, lub rozbudować pamięć, dysk twardy, modem WWAN i nie wpływa to gwarancję Dell;
nie mają żadnych wad, nie są używane i nie różnią się niczym od zakupionych z oficjalnej dystrybucji, poza w/w rzeczami .

ps.  Czy lepiej poczekać na tego nowego della? czy ten alienware to poziom Lenovo y720 czy moze MSI GT??

Edytowane przez FxJ
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Godzinę temu, FxJ napisał:

5-8 stopni może dać jeśli kupisz drogą termoprzewodzącą, całościowo Dell tutaj wygrywa ale je bym poczekał na laptopy z Ryzenem i obniżkę cen laptopów z Intelem.

Droga tzn? :) czyli ten Alienware całościowo lepszy. Zauważyłem że te lenovo y720 ceny idą trochę w górę:/ . Chętnie bym poczekał ale tak na prawde nie wiadomo ile trzeba będzie czekać i tak na prawdę nie wiemy jakiej jakości będą. Na dodatek nie mamy pewności czy lapki z intela potanieją

Opublikowano
45 minut temu, Tamagotchi napisał:

Thermal Grizzly Kryonaut np.

Pierdzielisz czasem takie głupoty że się nie chce tego czytać :laugh: Będzie cała paleta modeli, będzie z czego jeszcze wybierać.

Ale źle mówię?? np wyszedł Acer Helios długo się czekało i troche poniżej oczekiwań. Tak samo może być teraz. Wyjdą nowe laptopy ale nie jest powiedziane, że będą lepsze niż obecne na rynku.

Opublikowano (edytowane)

Można samemu sprawdzić po service tag jego historię przez internet bez pytania Della? Ja polecam sprawdzić na chacie z dell uk po Service Tag, tam Ci szczerze napiszą, co mają w bazie - czy laptop faktycznie jako nowy z tego outletu, czy jednak ze zwrotu tam trafił.

Edytowane przez Sagittarius