Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

interesuje mnie laptop. Od razu powiem, że nie orientuję się w obecnej sytuacji na rynku, jeśli chodzi o ceny. Chciałem przeznaczyć coś w okolicach 2000 zł. Pytanie tylko czy moje wymagania przy takim budżecie zostaną spełnione? Jeśli nie to prosiłbym o wskazanie modelu, który wydawałby się najrozsądniejszym wyborem nawet jeśli cenowo jest wyżej niż wspomniane 2000.

1.     Przeznaczenie: dla osoby ~25 lat
2.     System operacyjny: Windows 10
3.     Rozmiar: 15,6" lub 17", waga nieistotna
4.     Dysk twardy / napęd: SSD (najlepiej 240GB), napęd zbędny
5.     Kwota: ~2000 zł - wydaje się zbyt mało na nowego laptopa z moimi wymaganiami, ale bardzo chętnie posłucham propozycji, które nawet wykraczają poza tę kwotę.

5b.   Czas używania: na parę dobrych lat

5c.   Kiedy chcę kupić: w ciągu miesiąca
6.     Jakość wykonania / wydajność / praca na baterii: Jeśli chodzi o wykonanie - żeby to nie były plastiki, które po "kilku" ruchach zaczną pękać; wydajność - przeznaczenie głównie filmy / muzyka, więc sprawna obsługa FHD w zupełności wystarczy :) ; praca na baterii - standard.
7.     Matryca: rozdzielczość FHD, wystarczy błyszcząca (mile widziany jednak mat), złączę HDMI raczej przydałoby się, żeby było, ale to raczej standard?
8.     Gdzie używany: głównie dom
9.     Gry: brak (no chyba, że klasyk typu Mafia I czy Heroes III :D)

10.     Programy: praca biurowa (tj. pakiet Office), multimedia (tj. odtwarzacze filmów)

11.     Wymagania specjalne: SSD - najlepiej ~240GB; Dźwięk - głośniki na odpowiednim poziomie, odpowiednie umiejscowione (nie od spodu!); klawiatura - numeryczna, klawisze z zachowaniem odstępu między nimi; matryca - mile widziana matowa - warunek niekonieczny.
12.     Osobiste preferencje: brak
13.     Aktualnie rozpatrywane modele: brak
14.     Istotne informacje które nie ujęła ankieta: brak

Z góry dzięki :)

• FxJ zmienił(a) tytuł na Laptop do codziennego użytku (filmy, muzyka...) ~ 2000zł