mikoma Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2017 1.Laptop ma być dla mnie. Będę go potrzebował na studia. Przypuszczam, że będę wykorzystywał programy pokroju AutoCADa. 2.Laptop nie musi mieć systemu. Zainstaluje na początek Linuxa, a potem W10 z DreamSparka. 3.Rozmiar matrycy nie ma znaczenia. Waga również... byle by nie ważył 5 kilo. 4.Rodzaj dysku nie ma dla mnie znaczenia. Jedyne wymagania to 1 TB pojemności. Miłym akcentem byłby dysk z 7200 obrotami. 5.Kwota jaką zamierzam przeznaczyć to 3500 złotych. Maksymalna kwota to 4000 złotych ale tylko jeżeli będzie to warte tych pieniędzy. Laptop zamierzam używać przez cały czas studiów. Mam zamiar zakupić go przed końcem września. 6.Jakość wykonania jest dla mnie mało ważna. 7.Full HD. Rodzaj matrycy bez znaczenia. 8.Będzie on używany głównie w domu. Czasem poza nim. 9.Będę czasami grał w gry. Pokroju Minecrafta albo CS:GO. 10.AutoCAD. Programy wykorzystujące wielowątkowość. Możliwe proste modelowanie 3D. 11.Brak. 12.Preferuję sklepy X-kom lub Morele. Cytuj
Tamagotchi Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Cytuj Jakość wykonania jest dla mnie mało ważna. Laptop to nie stacjonarka gdzie obudowa nie jest mocno istotna w sprzęcie przenoszonym dobrze by miał dobrą przyzwoitą jakość wykonania. Cytuj Rodzaj dysku nie ma dla mnie znaczenia. Ale zamierzasz dokupić dysk SSD na system? Cytuj Maksymalna kwota to 4000 złotych ale tylko jeżeli będzie to warte tych pieniędzy. Co chciałbyś uzyskać dokładając więcej? Wyższą wydajność procesora, grafiki? Cytuj
mikoma Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2017 (edytowane) Tak, zamierzam w przyszłości kupić ssd na system. Może wrzucę coś co znalazłem, a wy ocenicie, czy jest to warte zakupu. https://www.x-kom.pl/p.....gl62-i7-7700hq-8gb-1tb-gtx960m-fhd.html Od razu mówię, że interesują mnie tylko procesory nieniskonapięciowe. Edytowane 14 Sierpnia 2017 przez FxJ Cytuj
FxJ Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Cytuj Od razu mówię, że interesują mnie tylko procesory nieniskonapięciowe. Więc czemu podałeś z i7-7700HQ? Procesory "HQ" są pełno napięciowe i czterordzeniowe, pierwsze laptopy z procesorami "U" pojawią się gdzieś pomiędzy październikiem a grudniem. Jak już z i7 to bardziej bym sugerował GP62 7RD Leopard czyli wyższą serie. Cytuj
mikoma Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Nieniskonapięciowe, czyli zwykłe. Te z wyższej serii różnią się tylko kartami graficznymi. Nie wiem czy jest sens dopłacać 300 złotych do tej karty skoro nie będę odpalał bardzo wymagających gier. Cytuj
Terrigen Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Cytuj Nieniskonapięciowe Pisze się oddzielnie Cytuj
FxJ Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Cytuj Te z wyższej serii różnią się tylko kartami graficznymi. https://www.msi.com/Laptop/GL62-7QF.html#hero-specificationhttps://www.msi.com/Laptop/GP62-7RD-Leopard.html#hero-specification Tak naprawdę to wszystkim po trochu dyskiem HDD 7200RPM, klawiaturą, pamięciami RAM i jest nowszy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi