Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.     Laptop dla dzieciaka podstawówka/gimnazjum. Chciałbym kupić na raty laptopa
2.     Najlepiej jakby był od razu z systemem Win10 ale niekoniecznie
3.     15,6”
4.     Czy laptop ma być z SSD.
5.     Kwota 2500 PLN. Laptopy tylko nowe. Mogę zrezygnować z dysku SSD na rzecz podzespołów typu procesor więcej ramu. Co doradzacie ?

5b.   Dzieciak będzie z tego korzystał więc dla niego jedyny.

5c.   Zakup planuje maksymalnie do 1 miesiąca.
6.     Oczekuje płynności i dobrej wydajności w tej cenie
7.     Rozdzielczość matrycy 1600/1920 z powłoką matową.
8.     Używany będzie głównie w domu - biurko/łóżko
9.     ■ klasy 0: przeglądarkowe np. z Facebooka, NK.pl i inne oparte na flash, HTML5

■ średnie wymagania: Fifa 15, Diablo III, Counter-Strike: GO, The Sims 4

10.     Office oraz program do odtwarzania filmów np VLC

Za wszelką pomoc ogromnie dziękuje :)

Opublikowano

Mogę zrezygnować z dysku SSD na rzecz podzespołów typu procesor więcej ramu.

W tej cenie z SSD to tylko kosztem karty graficznej

Oczekuje płynności i dobrej wydajności w tej cenie

Tylko wstępne modele z 940MX z dwurdzeniowymi procesorami i3 lub i5 - w których trzeba wybierać względem konfiguracji.

Do 2500:

Acer Aspire 5 i3-7100U/8G/500/Win10 GT940MX FHD - z systemem i slotem M.2 na dysk SSD, kosztem procesora i3
ASUS R558UQ-DM513D i5-7200U/4GB/1TB/DVD GT940MX | 8GB RAM - bez systemu i bez slotu M.2

• reaction_title_1 1
Opublikowano

Mogę zrezygnować z dysku SSD na rzecz podzespołów typu procesor więcej ramu. Co doradzacie ?

Dysk dokup a kup w jak najlepszej konfiguracji - procesor i grafika. Dysk i RAM to elementy wymienne a procesora i grafiki już nie zmienisz.

Laptop dla dzieciaka podstawówka/gimnazjum.

Jako sprzęt do grania to słabo się sprawdzi.

Opublikowano

z tym graniem może przesadziłem ale stricte chodziło mi o simsy 4. Jak na razie to wymaganie żeby laptop płynnie działał i się nie zacinał przy oglądaniu filmu czy przeglądaniu stron www. Czyli co polecasz w najlepszej konfiguracji procesor i grafika ?