Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Kurde zrobiłem ten nośnik USB ale nie mogę za cholerę odpalić Bios'a, wciskałem F2,F9,Del. Patrzyłem w sterownikach to mam wersje z 2006 roku, gdy wezmę zaktualizuj sterowniki to mi pokazuje że mam najnowszy a ze strony Acer też nie chce się odpalić...

Ale stypa chyba rozwaliłem windowsa..

Edytowane przez Mccandless
Opublikowano

Już nie mam siły do tego laptopa. Wyłączyłem Windows Defender, robiłem to (link), windows update nie może zainstalować jednej aktualizacji, chociaż w historii pokazuje ,że zainstalowano pomyślnie tą wersje.. https://imgur.com/a/lzexc - cały czas tak jest na 1%, ściągałem tą aktualizacje ale utknęło na "Trwa kopiowanie pakietów do pamięci podręcznej", próbowałem naprawiać przez WIndows Update Troubleshooter i niby naprawiono a problem dalej występuje..

Opublikowano

Nie wiem czy mogę dalej pisać w tym temacie ale laptop nie chodzi jak powinien.. Sprawę dysku już ogarnąłem - windows update nie mógł zainstalować jednej aktualizacji. 

Ale podczas gry czy to w lola czy wiedźmina odczuwam co jakiś czas lagi, w lolu mam spadki fps z 140 do 20 i to w różnych sytuacjach. Zrobiłem undervolting -0,080v ale temperatury procka w wiedźminie dalej skaczą do 100 stopni podczas gdy w Lolu temperatury procka nie przekraczają 90.

https://imgur.com/a/wkOZv

Z góry dziękuje za wszelką pomoc.

Opublikowano

Podłącz jakiś monitor lub TV odpal na nim menadżer urządzeń i inne programy do monitorowania, a graj na ekranie laptopa i obserwuj. LOL nie jest wymagającą grą dlatego mogą się odpalać inne procesy itp.