Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam zamiar kupić z 1060 i się zastanawiam czy bekon usmażę

Jak wszystkie lekkie (2,4kg) licz się z tym że nie będą chłodne.

http://laptopmedia.com/review/hp-omen-15-mid-2017-gtx-1060-max-q-review-a-fresh-new-start/
https://www.notebookcheck.net/HP-Omen-15-7700HQ-GTX-1060-Max-Q-Full-HD-Laptop-Review.236264.0.html
Podkładka chłodząca podczas grania + lekki undervolting procesora i grafiki to podstawa.

• reaction_title_1 1
Opublikowano

Windows update może pobrać uniwersalne od Microsoftu tyle żeby sprzęt działał, ale jak nie pobierzesz dedykowanych możesz mieć przez to problemy. Dlatego pobieraj sterowniki ze strony producenta a następnie je aktualizuj.

• reaction_title_1 1
Opublikowano

Hm nie moge dodać załącznika, mam problem nie chce mi się zainstalować sterownik: https://support.hp.com/pl-pl/drivers/selfservice/omen-by-hp-15-ce000-laptop-pc/15551437/model/17505174 Sterownik układu graficznego Intel High-Definition (HD) (Windows 10 w wersji 1703)

wyskakuje błąd: Ten system nie spełnia minimalnych wymagań dotyczących instalowania tego oprogramowania.

Opublikowano
7 minut temu, FxJ napisał:

Musisz mieć sterowniki do każdego sprzętu jaki masz zamontowany, jeśli ma dobrze działać. Bez nich możesz mieć problem np. nawet z filmami np. DVD wymagają tego sterownika.

pytanie, skąd mam wiedzieć czego mi brakuje? :) da rade jakoś wyszukać w panelu sterowania sprzęty bez sterownika(tak się robiło chyba w starszych windowsach) w w10 jestem zielony

Opublikowano (edytowane)

Hm zakatualizowałem biosa i się klawiatura wyłączyła :D już nie świeci, jeszcze programu nie znalazłem do tego ale przyciskiem się podświetla

Podeślecie jakiś temat odnośnie undervoltingu 1060?

Edytowane przez skalads92
Opublikowano (edytowane)

UserBenchmarks: Game 53%, Desk 50%, Work 39%  
CPU: Intel Core i7-7700HQ - 71.4%
GPU: Nvidia GeForce GTX 1060 with Max-Q Design - 57.8%
HDD: HGST Travelstar 7K1000 2.5" 1TB - 49.8%
RAM: Samsung M471A1K43CB1-CRC 1x8GB - 39.8%
MBD: HP OMEN by HP Laptop 15-ce0xx

UserBenchmarks: Game 52%, Desk 52%, Work 37%
CPU: Intel Core i7-7700HQ - 70.4%
GPU: Nvidia GeForce GTX 1060 with Max-Q Design - 57.1%
HDD: HGST Travelstar 7K1000 2.5" 1TB - 60.4%
RAM: Samsung M471A1K43CB1-CRC 1x8GB - 38.5%
MBD: HP OMEN by HP Laptop 15-ce0xx

Edytowane przez skalads92
Opublikowano (edytowane)

Mam takie pytanie ile zapłaciłeś za tego lapka bo widzę w temacie  "Laptop +- 3000" a jak wchodzę w ink podany na wcześniejszej stronie to kosztuje on 5699

Edytowane przez FxJ
  • reaction_title_1 1
Opublikowano

Działa, w wiedzminie 3 jak wlaczylem fpsy to max bylo 60, tej bajecznej granicy nie przekroczylo. Bez wzgledu czy niskie, srednie czy wysokie ustawienia pokazywalo 60, przy uber zmniejszylo sie i skaklo kolo 40. Czym jest to spowodowane?

Ktos cos o undervoltingu? Czytalem gdzies, że to nie do końca bezpieczne.

Opublikowano

hm po ponad pol godziny wiedzmina cpu 90. Glosny nawet w spoczynku.

Undervolting zrobilem do -160mv przy -170mv wylanczyl sie po apply. Wiec zmniejszylem do bezpiecznego -155mv

Taktowanie karty obnizone do 1790.

Efekty: w spoczynku nie jest cichy, wiedzmin gra tak z 15min max temp na gpu i cpu 80. Zrobie dluzszy test niedlugo. Ogolna glosnosc taka jakby ktos w lazience syszyl wlosy.

Testy bez podkladki.