Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Przeniosłem temat ze strony fb. Jako, że nic wtedy nie wynikło i założyłem, że odczekam jeszcze miesiąc od tamtego czasu, by zobaczyć czy coś sie zmieni.

Niestety za dużo się nie zmieniło, ale laptopa muszę mieć najpóźniej do końca sierpnia.

1. Dla mnie, studenta architektury, muszę wziąć laptopa na firmę
2. Bez Windowsa
3. 15,6”
4. Przede wszystkim dysk SSD min. 240GB, HDD też chętnie jakby się mieścił w cenie, nie zależy mi na napędzie DVD

5. 5100zł to jest raczej maksimum, dla jakiejś super oferty możliwe że coś bym wygrzebał

5b. Jak najdłużej, w domu mam komputer stacjonarny, ten potrzebuje na wyjazd na erasmusa

5c. Najpóźniej zakup w sierpniu bo we wrześniu wyjeżdżam

6. Tak, jest ważne, nie lubię trzeszczących plastików, ale to wszystko zależy od ceny

7. Nie znam się na matrycach, będę korzystał z programów dla grafików, więc liczyłbym na dobre odwzorowanie kolorów i równomierne podświetlenie, matowa

8. Używany głównie na uczelni – biurko, w domu, w pociągu

9. Jakieś mniej wymagające gry, w te lepsze pogram na stacjonarnym

10. 3ds max, V-ray, Corona, Revit, Photoshop, After Effects, Premier Pro, Ableton

11. 32GB ram – V-Ray RT renderuje na GPU, Intel i7-77xx (może być odczuwalna różnica w generacjach przy renderowaniu ?), dobre WIFI

12. -

13. 

HP ZBook Studio G3

MSI GE62 Apache Pro

ASUS ROG GL752

Lenovo LEGION Y520

Lenovo Y700-17

14. Może ktoś miał styczność z którymś z laptopów ? Najbardziej zależy mi na tym by był mało awaryjny jako, że będę za granicą, blisko bo w Berlinie, ale moje studia opierają się głównie na pracy z komputerem.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

A ten msi ?  wiem że dysk SSD słaby bo oni wkładają, niestety nie idzie podobnej konfiguracji znaleźć bez w sensownej cenie.

W tym Dellu jest problem z procesorem, bo to i5, w renderze to jest duża różnica pomiędzy i7. Ale może uda mi się znaleźć jakiś porządny, bede szukał tego modelu.

Opublikowano
Godzinę temu, Włóczykij napisał:

Poszukaj testów jak radzi sobie z akceleracją z dedykowaną i bez, lub zrób samodzielnie test na PC z grafiką i bez, dodatkowe wątki możesz wyłączyć wyłączając Hyper Threading w biosie.

Jestem zielony w tych sprawach dlatego chyba trochę nie rozumiem do którego laptopa to się odnosi i co mi ma to pokazać ;p

Opublikowano (edytowane)

Hmm, chyba przy tej wersji quadro dużo nie odczuje, przy architekturze mam dużo krawedzi i tekstur niestety...ale dzięki, to mi trochę rozjaśniło :)

Znalazłem opcje kupna laptopa, ASUS Strix GL502VM-24, jeszcze na rocznej gwarancji, za 5000zł, opłaca się ?

Specyfikacja Techniczna:

Procesor Intel Core i7-6700HQ (4 x 2.60 GHz - 3.50 GHz)

24 GB pamięci RAM, DDR4 2133 MHz

Dysk SSD M.2 480 GB + HDD 1 TB

Matowa matryca 15,6'' FullHD, LED, EWV

Karta graficzna NVIDIA GeForce GTX 1060

Łączność Wi-Fi 802.11 ac, Bluetooth, LAN 1000 Mbps Złącze HDMI, USB 3.1 Gen.1, Mini Display

Port Podświetlana klawiatura

System operacyjny Microsoft Windows 10 Home PL

Edytowane przez Macur