Robjunior Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Witam, ostatni raz coś takiego kupowałem ponad 7 lat temu więc nie jestem na bieżąco zatem bardzo proszę bardziej doświadczonych o pomoc w wyborze laptopa ;) Ankieta: 1) Mężczyzna 28l 2) Windows 3)14,x"-15,6”, 4)dysk SSD, nie zależy mi na nagrywarce 5) około 3000-3200 zł, nie zależy mi na nagrywarce 5b) długo, będzie to jedyny komputer ;) 5c) w tym miesiącu 6) jakość wykonania 7)najlepiej matryca matowa 8)głównie w domu 9) ----- 10) Photoshop, corel, amatorski montaż filmów, obróbka zdjęć("wywoływanie") camera raw, lightroom , duże pliki foto 11) podświetlana klawiatura, usb-c (nie są to konieczne wymagania) 12) Do tej pory miałem Toshibe l650 13) 14) Pozdrawiam Cytuj
Tamagotchi Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Cytuj 5b) długo, będzie to jedyny komputer ;) Jeśli zależy ci na matrycy to musiałbyś dołożyć Cytuj 4)dysk SSD Dysk to tylko samodzielnie dokupować a już szczególnie że budżet mocno ograniczony. Lenovo Ideapad 700-15 i5-6300HQ/8GB/1TB/Win10 GTX950M Najtańsze będzie ten model od Lenovo a u nich wiadomo starają się być najtańsi. Cytuj
Włóczykij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2017 To jest twój maksymalny budżet? Cytuj
Robjunior Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Teraz, Włóczykij napisał: To jest twój maksymalny budżet? Jak będzie coś znacząco lepsze to jeszcze bym coś dorzucił, ale na dokładanie większych kwot rzędu 500-1000+ niestety nie mogę sobie pozwolić Cytuj
Tamagotchi Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Podaj konfiguracje tej Toshiby lub oznaczenie modelu z naklejki znamionowej tego modelu ze spodu obudowy. Cytuj
Robjunior Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2017 4 minuty temu, Tamagotchi napisał: Podaj konfiguracje tej Toshiby lub oznaczenie modelu z naklejki znamionowej tego modelu ze spodu obudowy. http://www.toshiba.pl/discontinued-products/satellite-l650-1gq/ Cytuj
FxJ Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Dlaczego warto kupować dyski SSD do laptopów samodzielnie W sprawie procesora chcesz z wydajniejszym procesorem czterordzeniowym i5 HQ pod montaż filmów kosztem dokupienia dysku SSD na złączu M.2 w przyszłości? Cytuj
Robjunior Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2017 8 minut temu, FxJ napisał: Dlaczego warto kupować dyski SSD do laptopów samodzielnie W sprawie procesora chcesz z wydajniejszym procesorem czterordzeniowym i5 HQ pod montaż filmów kosztem dokupienia dysku SSD na złączu M.2 w przyszłości? Z tego co wyczytałem w temacie, który podrzuciłeś myślę, że to najlepsza opcja dorzucić dysk ssd oddzielnie. Cytuj
Włóczykij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2017 @Robjunior we wrześniu pojawią się laptopy z procesorami Ryzen może wtedy pojawi się jakiś z sensowniejszy model. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi