Martin Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Posiadam HP EliteBook 8470p model podstawowy, włożyłem do niego kartę SIM, niestety na stronie ze sterownikami nie ma sterownika pod Windows 10 64 bit. P.S. Ten slot na kartę SIM, to można korzystać jako modem internetowy? Czy to spełnia jakąś inna role? Cytuj
Tamagotchi Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Podaj identyfikator sprzętu. Przykład: Cytuj
Martin Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2017 (edytowane) @Tamagotchi W Menadżer urządzeń w zakładce "Inne urządzenia" mam dwie pozycje, jedno pod nazwą "Nieznane urządzenie", poniżej podaję identyfikator sprzętu: Kolejne urządzenie ma nazwę "Podstawowe urządzenie systemowe": Co to za urządzenie? Czy któreś z nich to urządzenie od karty SIM? Edytowane 5 Sierpnia 2017 przez Martin Cytuj
FxJ Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2017 (edytowane) Możesz skopiować "wartość" naciśnij CTRL+C (wklejasz CTRL+V) i wpisz w google Użyj też: https://www.intel.com/content/www/us/en/support/detect.html?iid=dc_iduu http://download.cnet.com/DriverEasy/3000-18513_4-75090748.html?part=dl-&subj=dl&tag=button Edytowane 5 Sierpnia 2017 przez FxJ Cytuj
Martin Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2017 12 godzin temu, FxJ napisał: Użyj też: https://www.intel.com/content/www/us/en/support/detect.html?iid=dc_iduu http://download.cnet.com/DriverEasy/3000-18513_4-75090748.html?part=dl-&subj=dl&tag=button Program z pierwszego linku nic nie znalazł. Co do DriverEasy, to "kupiłem" pełną wersję programu i zaktualizowałem na razi wszystkie sterowniki jakie tam mi wyszukało. Po restarcie komputera nie pokazuje już żadnych nieznanych urządzeń w "menadżer urządzeń". Nie mam pojęcia, które z urządzeń to ta karta(?) do której włożyłem kartę SIM. W kartach sieciowych mam tylko te: Cytuj
FxJ Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Cytuj zaktualizowałem na razi wszystkie sterowniki jakie tam mi wyszukało. Nigdy nie instaluj wszystkich, tylko te co naprawdę potrzeba wszystkie te programy mają dokładność na poziomie 90-95% więc należy czytać i myśleć, nie instalować sterowników do myszki itd. Cytuj
FxJ Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Cytuj Nie mam pojęcia, które z urządzeń to ta karta(?) do której włożyłem kartę SIM. A jesteś pewien że masz kartę WWAN zamontowaną? Bo to że jest slot nie znaczy że sama karta była zamontowana. Cytuj
Martin Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Godzinę temu, FxJ napisał: A jesteś pewien że masz kartę WWAN zamontowaną? Bo to że jest slot nie znaczy że sama karta była zamontowana. Nie wiem. W tygodniu go rozkręcę i się upewnię, czy coś tam jest. Cytuj
FxJ Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Identyfikacja podzespołów - są do tego programy. Cytuj
Martin Opublikowano 5 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2017 @FxJ Co do sterownika myszy, który by zły, to teraz jak go odinstalowuje, to po chwili pojawia się komunikat że są zainstalowane aktualizacje i gdy klinkę zaktualizuj i uruchom ponownie to ter sterownik od tej myszy na nowo sie instaluje. Co mam zrobić, by zza każdą aktualizacją się nie instalował, bo zaczęło mnie to juz denerwować. Cytuj
FxJ Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2017 Cytuj Co do sterownika myszy LOL po prostu LOL, jaki znów sterownik myszy. Jak ci się jakiś pojawił to błąd programu. Chyba że dostałeś do myszy płytę ze sterownikami jakimiś Musisz ręcznie usunąć teraz sterownik z systemu przez menadżer urządzeń. Cytuj
Martin Opublikowano 5 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2017 51 minut temu, FxJ napisał: LOL po prostu LOL, jaki znów sterownik myszy. Jak ci się jakiś pojawił to błąd programu. Chyba że dostałeś do myszy płytę ze sterownikami jakimiś Musisz ręcznie usunąć teraz sterownik z systemu przez menadżer urządzeń. Chodziło mi o "touczpada". Po formacie to coś znowu się automatycznie zainstalowało. Cytuj
FxJ Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2017 Wpisz identyfikator w gogle i znajdź pasujący i wgraj ręcznie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi