Lemeek Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Witam serdecznie, Przychodzę z polecenia pewnego użytkownika, ponoć tutaj zdecydowanie lepiej będę w stanie uzyskać pomoc w sprawie przyszłego laptopa. Dodam że ten laptop będzie służył tylko i wyłącznie do zwykłego przeglądania internetu, oglądania filmów, pakietu Office itp. Do grania mam oddzielny stacjonarny, więc absolutnie żadnych wymagań związanych z kartą graficzną. 1. Dla studenta wydziału ekonomii 2. System nie jest potrzebny 3. Dobrze żeby był lekki, co do rozmiaru matrycy najlepiej 14,x"-15,6” 4. Koniecznie SSD, co do rozmiarów nie mam większych wymagań 5. 2000-2300 (+ 100 zł max jeśli będzie warto), nowy 5b. Na czas studiów, jak posłuży dłużej, to czemu nie, do gier jw. oddzielny stacjonarny 5c. Do października 6. Zależy mi na baterii 7. Nie rozważam pracy na zewn. monitorze, jeżeli chodzi o matrycę, mile widziana FHD, ale wiem, że ciężko w tej cenie 8. Dom, uczelnia, czasami w podróży 9. - 10. Wiadomo, typowe programy do pisania, nic więcej, podstawowy pakiet Office 11. Żeby był możliwie cienki i lekki, pracowałem na Samsungu (modelu nie pamiętam ale z i3, 500 HDD) 12. Wolałbym uniknąć firmy Lenovo 13. Było parę ofert, ale poczekam na propozycje 14. Zależy mi na szybkiej pracy, gdyż na swoim stacjonarnym mam i5 + SSD, więc żeby był możliwie szybki Dziękuję wszystkim za pomoc, pozdrawiam! Cytuj
Tamagotchi Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Cytuj Nie rozważam pracy na zewn. monitorze Mały mobilny w teren a w domu podłączasz do dużego monitora lub nawet oba na raz. Cytuj 4. Koniecznie SSD 2300zł i dobry dysk SSD zapomnij Dell Vostro 5468 i3-6006U/4GB/1000 Dell Vostro 5468 i3-6006U/8GB/1000 Z nowych to taki biznesowy Dell ze slotem M.2 na dysk SSD + aluminiowa obudowa, podświetlana klawiatura, czytnik linii papilarnych i 3 lata gwarancji. Na stronie Della masz instrukcje serwisową jak zmienić matrycę nawet. Cytuj
Lemeek Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2017 (edytowane) Fajny ten Dell, dzięki za propozycje, ten z 8GB RAM chyba warto dopłacić i mieć trochę szybszą pracę, najwyżej dysk SSD dorzucę w przyszłości, na teraz myślę że powinien wystarczyć, fajnie że ma podświetlaną klawiaturę. Edytowane 3 Sierpnia 2017 przez FxJ Cytuj
Lemeek Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2017 A coś z matrycą FHD w tej cenie jest warto czy nie? Bo wiem, że matryca będzie bez szału, tylko pytanie czy warto szukać czegoś ze słabszym FHD, niżeli z dobrym HD. Cytuj
FxJ Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Acer V3-372 i5-6200U/4GB/1000/Win10 FHD Acer V3-372 i5-6200U/8GB/1000/Win10 FHD Acer V3-372 (13,3") seria Aspire V 13, Aspire V13 Dell Vostro 5568 (15,6") seria Vostro 15 5000 Cytuj ze słabszym FHD, niżeli z dobrym HD Ten Acer ma np. tylko z aluminium klapę matrycy i brak dodatkowego slotu na dysk, największa zaleta w porównaniu do Della że ma już USB-C. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi