Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1.     Laptop dla gimnazjalisty.
2.     Tak, laptop ma być z systemem.
3.     Co najmniej 15 cali, waga nie jest ważna.
4.     Laptop SSD+HDD nie zależy mi na napędzie DVD.
5.     3500zł - cena orientacyjna, laptop nowy i bez gadżetów.

5b.   Zamierzam go używać 4-5 lat, to będzie mój jedyny komputer.

5c.   W weekend (5.08 lub 6.08).
6.     Oczywiście duża wydajność, jakość wykonania na tyle dobra, żeby laptop mógł tę parę lat przeżyć (mój poprzedni miał kartonową obudowę i drewniany zasilacz), długość pracy na akumulatorze nie ma dużego znaczenia.
7.     Rozdzielczość może być 1366, powłoka może być błyszcząca, matryca TN, nie rozważam korzystania z zewnętrznego monitora.
8.     W Polsce, na biurkach.
9.     CS:GO, Playerunknown's Battlegrounds, Payday 2, Rainbow Six Siege, gram na średnich.

10.   Tak naprawdę nic specjalnego - tylko gry i przeglądarka.

11.   brak
12.   brak, używałem Lenovo, ale nie przywiązałem się jakoś
13.   Myślałem nad HP Omen: https://www.x-kom.pl/p/357905-notebook-laptop-156-hp-omen-i5-7300hq-8gb-1000-win10-gtx1050.html
14.   Wiem, że komputery stacjonarne mają znacznie lepszy stosunek jakość/cena ale często wyjeżdżam, dlatego chcę laptopa - nie pisać o stacjonarnym.

Edytowane przez Nedesf
ucięło link
Opublikowano

W weekend (5.08 lub 6.08).

Zamawiaj przez internet wtedy masz jako konsument możliwość zwrotu w ciągu 14 dni, jakby miał np. wadliwa matrycę albo jak by się wypalił bad pixel.

Laptop z SSD

W tej cenie to tylko z dokupieniem dysku SSD i montaż w slocie M.2, tym bardziej jeśli ma w dużej mierze służyć do grania - dlatego nie warto kupować ze słabszą grafiką (np. 950M, MX150) kosztem dołożonego dysku SSD.

Acer Aspire VX5-591G byłby trochę lepszy i ma 8GB RAM w jednej kości dla łatwej rozbudowy, HP ma 2x4GB (oba sloty zajęte).

Acer VX5-591G (15,6") seria Aspire VX 15 (GTX 1050/1050Ti) - tutaj masz podlinkowane wszystkie testy.

• reaction_title_1 1
Opublikowano (edytowane)

Dzięki za odpowiedź.

Zamawiaj przez internet wtedy masz jako konsument możliwość zwrotu w ciągu 14 dni, jakby miał np. wadliwa matrycę albo jak by się wypalił bad pixel.

Sprzęt zawsze zamawiam tylko przez internet.

W tej cenie to tylko z dokupieniem dysku SSD i montaż w slocie M.2, tym bardziej jeśli ma w dużej mierze służyć do grania - dlatego nie warto kupować ze słabszą grafiką (np. 950M, MX150) kosztem dołożonego dysku SSD.

SSD w takim razie sam dokupię.

Ten Acer rzeczywiście lepszy, mimo matrycy IPS (przeżyję) na razie w niego celuję, Omen też ma IPS w sumie.

Edytowane przez Nedesf