Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z minusów nie ma slotu na drugi dysk chyba żeby pozbyć się nagrywarki i zamontować kieszeń HDD Caddy

https://www.asus.com/pl/Commercial-Laptops/ASUSPRO-P2540UA/specifications/

Przeczytaj tamtą recenzję którą podesłałem, mało popularne i mało jest ich w PL więc i recenzji niewiele.

wydaje mi się albo cena spadła

Kurs USD cały czas jest spadkowy  

za 100 zł więcej dostaje etui jakieś i złączki, pytanie czy warto lub w innej wersji też za 3150 ale z 12gb ram

Wiem że jest nowsza partia ale Asus nie podał co zmienił poza nowszym wgranym biosem. Najlepiej i5 bo ma 8GB wlutowane a i3 tylko 4GB + oba maja wolny slot. Najwyższą wydajnośc masz gdy RAM pracuje w trybie Dual Channel.

https://www.purepc.pl/internet/firmy_kuzniewskipl_i_gameragon_wniosly_wniosek_o_upadlosc

Taka mała przestroga.

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
1 minutę temu, FxJ napisał:

Wiem że jest nowsza partia ale Asus nie podał co zmienił poza nowszym wgranym biosem. Najlepiej i5 bo ma 8GB wlutowane a i3 tylko 4GB + oba maja wolny slot. Najwyższą wydajnośc masz gdy RAM pracuje w trybie Dual Channel.

https://www.purepc.pl/internet/firmy_kuzniewskipl_i_gameragon_wniosly_wniosek_o_upadlosc

Taka mała przestroga.

czyli rezygnować z tego zenbooka ?

czytałem Twojego posta o tym

Opublikowano

gorzej, że często nie informują o tym klientów - na konkurencyjnym forum są przynajmniej 3 tematy, w których klienci dostali wcześniej odpakowany towar w cenie "pełnej" nówki. Co więcej, nie dotyczyło to tylko laptopów, ale również monitora czy myszki (sic!)

Opublikowano (edytowane)

Z czrgo wynika fakt,  że identyczne konifguracje sprzedawane przez x kom na allegro są tańsze niż u nich  w sklepie? 

To przecież są dwa całkiem różne modele, innych producentów!

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
19 minut temu, FxJ napisał:

To przecież są dwa całkiem różne modele, innych producentów!

FxJ wysłałem te dwa egzemplarze bo we wczesniejszym poście napisałeś, żeby ci linki wysłać, chciałem żeby powiedział czy ten vostro i zenbook są

nowszymi czy starszymi seriami, nie musisz robić ze mnie takiego idioty. Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam ponownie, czy poza wymienionymi wcześniej modelami tj. Vostro 5568 i zenbookiem ux410 pojawiło się coś wartego zainteresowania, bądź też ma się pojawić?? Tak jak wcześniej pisałem, najpóźniej chciałbym mieć laptopa na początku października i nie wiem czy kupić coś teraz czy poczekać jeszcze pozdrawiam 

Opublikowano
13 minut temu, Włóczykij napisał:

No chyba że jesteś w stanie coś dołożyć ponad te 3000zł ?

Tak jak pisałem we wczesniejszych postach, 3300 max +dysk ssd

A macbooki? Bo widziałem na xkomie takiego za 3699 chyba tylko to podstawowa wersja i nie wiem czy to by miało sens

• FxJ zmienił(a) tytuł na Laptop dla studenta [2500 - 3300 zł max]
Opublikowano

widziałem na xkomie takiego za 3699

To jakiś oultrat lub ze zwrotów zapewne, nowe są znacznie droższe.

MMGF2ZE/A - starszy

MQD32ZE/A - nowszy

Masz iPhona? Lub korzystałeś już kiedyż z MAC-ów?

Czym wygrywają z laptopami z Windows: super jakość wykonania, najlepsze touchpady, matryce i baterie. Za to przegrywają jeśli chodzi o konfiguracje w najtańszej nawet nie mają matrycy FullHD i dysko o śmiesznej pojemności.

Alternatywa to Lenovo ThinkPad L470, ZenBook UX410UAUX430UA z czego Asusy mają lepsze matryce.

Chyba ze chcesz się skupić jednak bardziej na 15,6" modelach skoro ma głównie być przeznaczony do domu?