Skiadr Opublikowano 29 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2017 1. Laptop dla gracza - student 2. Laptop powinien być od razu z Windowsem 10 3. Najlepiej 17,3", waga nie ma znaczenia 4. Laptop powinien mieć zarówno SSD jak i HDD. Jeśli chodzi o napęd DVD to nie jest on konieczny 5. Maksymalna kwota do wydania to 7000 zł. Przekroczenie jej było by dość trudne. W grę wchodzą tyko nowe laptopy. 5b. Chciałbym móc go używać przez przynajmniej 3 lata. Obecnie posiadam starszy laptop MSI, który zostanie sprzedany. 5c. Chciałbym go kupić jeszcze przed końcem wakacji. 6. Jakość wykonania jest dość ważna, ale nadal priorytet ma wydajność. Długośc pracy na baterii można pominąć. 7. Iteresująca rozdzielczość to Full HD. 8. Zazwyczaj będzie używany w Polsce w domu na biurku. 9. League of Legends, CS:GO, Wiedźmin 3, Dragon Age Inkwizycja. Generalnie lubię pograć we wszystko. 10. Na studiach będę się zajmować między innymi projektowaniem 3D. Obecnie pracuje w Solid Edge i CATII. 11. Ciężko będzie mi się obejść bez podświetlanej klawiatury. Chciałbym także liczyć na to by laptop nie grzał się za bardzo. 12. Brak osobistych preferencji. Do tej pory pracowałem tak jak pisałem na starszym laptopie msi ( MSI GT70) 13. Jak do tej pory moją uwagę przyciągnęły MSI z serii GE oraz ASUS ROG Strix 14. Laptopa jestem w stanie kupić właściwie od zaraz. Jednak wydając tak dużą kwotę naprawdę ciężko się zdecydować. Chciałbym usłyszeć od was szczere opinie. Liczę na waszą pomoc w znalezieniu laptopa, który mnie nie rozczaruje :) . Cytuj
Tamagotchi Opublikowano 29 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2017 Cytuj Generalnie lubię pograć we wszystko. Czyli rozumiem wyczekujesz już Cyberpunk 2077 do cdprojektred Acer Helios 300 i7-7700HQ/16G/256+1000/Win10 GTX 1060 (seria Predator) ale dopiero go dodali i to jeszcze przedsprzedaż a do sklepów w Polsce trafią kod koniec wakacji. https://www.acer.com/ac/en/US/content/predator-helios300-series MSI GT72VR i7-7700HQ/16GB/1TB+128/Win10 GTX1060 (seria Dominator) no to tak najlepsze chłodzenie - sprzęt z klasy DTR (Desktop Replacement), wymienna grafika na slocie MXM. https://www.msi.com/Laptop/GT72VR-7RD-Dominator.html Cytuj
Skiadr Opublikowano 29 Lipca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2017 Oczekuje na każdą grę od CD Projekt RED ;3 Co do laptopów to: MSI Dominator jest niestety znacznie ponad budżetem, nie jestem w żadnym wypadku dopłacić dodatkowe 1300 zł Acer Helios wygląda naprawdę kusząco, jednak jak Acer wypada w porównaniu do innym marek ? Cytuj
Tamagotchi Opublikowano 29 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2017 Cytuj jednak jak Acer wypada w porównaniu do innym marek ? Acer robi laptopy za tysiąc i za 24 tyś zł, nie ma co porównywać markami, tylko i wyłącznie ma sens porównanie seriami / modelami. Tego modelu 17" jeszcze chyba testów nie ma ale 15" już są na YouTube. Helios to oczko niżej seria od Predatorów 17, musiał byś przeczytać recenzje np. G5-793, G5-792. Predator 17 X to taki odpowiednik GT72VR Dominator Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi