Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aktualnie tak ale przyszłe tytuły jak Cyberpunk 2077 na wysokich mogą już wymagać więcej. Oczywiście tylko tytuły najbardziej rozbudowane oznaczane jako AAA będą powyżej 3GB potrafiły zaadresować.

Opublikowano
1 godzinę temu, Włóczykij napisał:

Lepiej poczekać na recenzje.

Taaa, ale mam na salon zamówionego tego omena. Ale te recenzje pewnie w Polszy się pojawią pod koniec sierpnia, a ja potrzebuję włąsciwie już kompa. Na zagranicznych forach, gdzieś na YT piszą, że przepłacony model, że helios lepszy w tym segmencie - tylko z kolei grubość mi sięnie podoba i ta klawa schowana za "górką". Że też mieli jakieś jazdy z bleendigiem - pewnie znowu szukanie dobrego egzemplarza. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wracamy do tematu, bo nadal nic nie kupione. Dzisiaj juz wiem, ze nie chce na pewno MSI - ogladalem nawet te modele po 7-8kola i matryca jest jak kartka papieru, klapa sie modeluje jak chce i wygina - totalna porazka. Chcialem jeszcze kupic ASUSA z 1060, ale w sumie sa podobno glosne przy przegladaniu neta, a ja glownie takie cos robie, wiec jednak nie moze byc przesadnego szumu.

Czekam jeszcze na vivobooka pro od asusa, ktory ma sie niedlugo pojawic w ofercie xkomu - wiadomo cos wiecej na jego temat? Bo konsultant mowil, ze testowal i, ze warto na niego czekac. To w sumie bylby konsensus jakis dla mnie, bo w gierki bym sobie pogral, a laptop jest "reprezentatywny" i smukly co dla mnie znaczenie. Ale czekam na dalsze wasze propozycje.

Wiem, ze we wrzesniu maja wyjsc te nowe procki - myliscie, ze znaczaco spadna ceny z intelem, czy mowimy tutaj o 100zl? Bo jezeli tak, to nie ma sensu dalej czekac.

Opublikowano

Na biede tego asusa wezme, ale sie musi jeszcze kilka kwestii wyklarowac. Co byscie polecili do 4500kola, co jest w miare smukle, ma przynajmniej takie podszespoly jak vivobook i nie jest msi i asusem vl553 - za grube i za glosne. ? ;)

Opublikowano

jak mówi hudy - poczytaj sobie w moim temacie :wink2:

5 godzin temu, Pr0gamer napisał:

konsultant mowil, ze testowal i, ze warto na niego czekac

możesz coś więcej powiedzieć w tej kewstii (co tam jeszcze gadał) ?

Opublikowano

czytalem tamten temat, ale ta recenzje tez z linku i no ta karta to enigma. ;)

konsultant mowil, ze sie bawili tym i, ze ok, ze warto czekac i ze matryca pomimo, ze tn, jest przyzwoita. mi glownie zalezy na tym, zeby te katy byly w miare ok, kolory tez, no i zeby nie bylo tak, ze sie przeglada neta a on wyje. ;) bo nie ma co ukrywac, ale buda cienka na te podzespoly, ale z drugiej strony asus zhyper ma 1,8cm, a bebechy 2x takie, ale tam tez pewnnie inne patenty zastosowane. ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kupilem nowego omena, ttrafilem na slaby bleeding, mega kultura pracy, relatywnie niskie temperatury, jest cicho, nawet w stresie nie ma tragedii. Na razie jestem zadowolony, chyba wykorzystalem limit nieszczescia. Omen z 1050ti. W tej nowej budzie. 

• reaction_title_1 1