Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1.    Dla studentki, nie jest wymagająca chce mieć laptopa głównie do programów typu AtuoCad i Zuzii ale chce żeby miała coś dobrego co by jej nie denerwowało przy pracy.
2.    Laptop najlepiej żeby był z systemem, najpewniej Win10
3.     Matryca jeśli chodzi o wielkość to obojętnie
4.     Laptop z dyskiem SSD
5.     Do 3000zł

5b.   Na czas studiów, a najlepiej jeszcze dłużej, porządny zakup na dlugo

5c.   Tak żeby na studiach mieć więc 1-miesiące można czekać
6.     Jakość wykonania nie jest najważniejsza, najlepiej żeby wizualnie jako tako się podobał dla oka
7.     Matryca najlepiej fullhd ale wiem, ze w tej cenie może być czasem z tym ciężko więc po prostu przyjemna dla oka
8.     Laptop do używania w domu i pewnie na uczelni

10.     Programy - AutoCad i Zuzia, programy do architektury itp

11.     Wymagania specjalne brak
12.     Osobiste preferencje - nie pracuje na laptopach ale chciałbym żeby był z SSD żeby szybko działał, najlepiej z i5 i 8gb ramu
13.     Aktualnie rozpatrywane modele - https://www.x-kom.pl/p.....v3-372-i5-6200u-8gb-240-win10-fhd.html

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

http://bimestimate.eu/galeria/

Tutaj lepiej jest to zobrazowane.

a najlepiej jeszcze dłużej, porządny zakup na dlugo

Zawsze lepiej dołożyć do laptopów z czterordzeniowymi procesorami i5 HQ a te zaczynają się od 3 tys w górę

Laptop najlepiej żeby był z systemem

Ale może załatwić sobie z programu Imagine Premium (dawniej Microsoft DreamSpark)?

W tym przedziale, z systemem:

ASUS R558UA-DM966T-8 i5-7200U/8GB/256SSD/DVD/Win10 - tylko z 

Bez systemu - wymagane jest aktualizacja bios do najnowszego

Lenovo Ideapad 700-15 i5/8GB/240+1000/GTX950M (biały) - z dołożonymi praktycznie w gratisie dyskami SSD M.2, z tańszych dysków ale praktycznie za darmo wychodzą - najwyżej w przyszłości wymieni na jakiś sensowny.

MSI PL62 i7-7700HQ/8GB/1TB MX150 - z nowych modeli, miał premiere w tym tygodniu

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Tamagotchi napisał:

Ale może załatwić sobie z programu Imagine Premium (dawniej Microsoft DreamSpark)?

Nie mam pojęcia, a jak jej powiem to nie będzie kompletnie wiedziała o co chodzi

Zawsze lepiej dołożyć do laptopów z czterordzeniowymi procesorami i5 HQ a te zaczynają się od 3 tys w górę

Wiem, ze 4 rdzeniowy byłby najlepszy ale nie chce żeby ją koszta zabiły, jak jej powiedziałem, że laptopy do tego są no tak za 3500 to padła więc staram się znaleźć kompromis

Edytowane przez FxJ